Sa dini për sigurinë në vendin e punës?
 • 1
  Shumica e dëmtimeve fatale që lidhen me punën, shkaktohen nga:
  A
  Goditja nga objektet
  B
  Rënia
  C
  Zjarri ose shpërthimet
  D
  Aksidentet nga puna në terren
  2
  Cili profesion ka lëndimet më fatale?
  A
  Ndërtimtarët
  B
  Juristët
  C
  Zjarrëfikësit
  D
  Bujqit
  3
  Si mund të përfitojnë punëdhënësit nëse përmirësohen politikat e sigurisë në vendin e punës?
  A
  Kanë punonjës të shëndetshëm
  B
  Më pak dëmtime në vendin e punës
  C
  Më pak produktivitet të humbur
  D
  Të gjitha më lartë
  4
  Kush duhet të jetë përgjegjës për sigurinë në vendin e punës?
  A
  Pronarët dhe menaxherët
  B
  Punëtorët
  C
  Inspektorët
  D
  Të gjithë më lartë
 • 5
  Cili është lëndimi më i zakonshëm jo-fatal në vendin e punës?
  A
  Lëndimi i muskujve dhe ndrydhjet
  B
  Lëndimi nga rënia
  C
  Lëndimi nga pluhuri i djegshëm
  D
  Lëndimi nga gjilpërat
  6
  Cilët nga tre elementet janë nevoja themelore të zjarrit, pa të cilat zjarri nuk mund të evoluojë?
  A
  Hidrogjeni, Karburanti, Oksigjeni
  B
  Ajri, Karburanti, Hidrogjeni
  C
  Oksigjeni, Nxehtësia, Karburanti
  D
  Nxehtësia, CO2, Oksigjeni
  7
  Pajisjet e punës duhet të kontrollohen:
  A
  Çdo ditë
  B
  Një herë në vit
  C
  Para një inspektimi
  D
  Periodikisht
  8
  Problemi më i zakonshëm i punës në muajt e verës është dehidratimi. Kur punoni jashtë ose në një mjedis të ngrohtë, sa shpesh duhet të pini ujë?
  A
  Çdo 5 minuta, edhe nëse nuk keni etje
  B
  Çdo 15 minuta, edhe nëse nuk keni etje
  C
  Çdo 30 minuta, edhe nëse nuk keni etje
  D
  Çdo orë, edhe nëse nuk keni etje
 • 9
  Çka nuk duhet të bëni gjatë ngritjes së një objekti të rëndë?
  A
  Ta mbani shpinën drejt
  B
  Të mbani këmbët së bashku
  C
  Të përkuleni në gjunjë
  D
  Ta mbani objektin afër trupit tuaj
  10
  Çfarë duhet medoemos të vishni në një kantier ndërtimi?
  A
  Këpucë të gjëra
  B
  Kapelë të fortë
  C
  Syze sigurie
  D
  Xhaketë të gjatë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo