Sa mirë i njeh presidentët e SHBA-ve?
 • 1
  Cili nga këta presidentë amerikanë, u bë president në vitin kur ekonomia e SHBA-ve hyri në “Depresionin e Madh”?
  A
  Harry S. Truman
  B
  Herbert Hoover
  C
  Lyndon B. Johnson
  2
  Kush ishte kundër-kandidati demokrat i George W. Bush në zgjedhjet e vitit 2000?
  A
  Al Gore
  B
  Chester A. Arthur
  C
  Gerald Ford
  3
  Ku janë të gdhendura fytyrat e presidentëve; George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt dhe Abraham Lincoln?
  A
  Në Zyren Ovale
  B
  Në oborrin e Shhtëpisë së Bardhë
  C
  Në malin Rushmore
  4
  Kush ishte presidenti i parë i SHBA-ve?
  A
  Abraham Lincoln
  B
  George Washington
  C
  Andrew Jackson
 • 5
  Cili nga presidentët e mëposhtëm ka qenë njëri ndër autorët e Deklaratës së Pavarësisë?
  A
  Thomas Jefferson
  B
  George Washington
  C
  Martin Van Buren
  6
  Cili president mori vendimin që ta përdorte bombën atomike, kundër Japonisë?
  A
  Harry S. Truman
  B
  George Bush i Vjetër
  C
  Richard Nixon
  7
  I sati president me radhë ishte Abraham Lincoln në historinë e SHBA-ve?
  A
  I pesti
  B
  I teti
  C
  I gjashtëmbëdhjeti
  8
  Cili është presidenti i parë në Amerikë që u martua me një senatore amerikane?
  A
  Barack Obama
  B
  Donald Trump
  C
  Bill Clinton
 • 9
  Cili president fitoi çmimin Nobel për Paqe në vitin 2002?
  A
  Bill Clinton
  B
  George W. Bush
  C
  Jimmy Carter
  10
  Cili presdent urdhëroi që të 300 skllevërit e tij të liheshin të lirë pas vdekjes së gruas?
  A
  James K. Polk
  B
  George Washington
  C
  William Howard Taft
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo