Sa keni njohuri rreth Integrimeve Evropiane?
 • 1
  Çka nënkupton MSA?
  A
  Marrëveshja e Stabilitetit Arsimor
  B
  Marrëveshja e Stabilizim Asocimit
  C
  Procesi i Stabilizim Asocimit
  2
  Cili nga këto institucione të BE-së ka karakter supranacional?
  A
  Parlamenti Evropian
  B
  Këshilli i Bashkimit Evropian
  C
  Komisioni Evropian
  3
  Mendohet që emri Evropë vjen prej fjalës greke “eurus” që do të thotë:
  A
  E gjerë
  B
  E bukur
  C
  E vjetër
  4
  Cilët janë personalitetet që njihen si “Baballarët themelues” të BE-së?
  A
  Jean Monnet dhe Henry Ford
  B
  Robert Schuman dhe Henry Ford
  C
  Jean Monnet dhe Robert Schuman
 • 5
  Kur u nënshkrua Traktati i Parisit?
  A
  18 prill 1945
  B
  18 prill 1951
  C
  18 prill 1960
  6
  Cila është motoja e BE-së?
  A
  Together
  B
  We are together
  C
  Forever
  D
  United in Diversity
  7
  Nga cili institucion i BE-së përfaqësohen qytetarët e Bashkimit Evropian?
  A
  Komisioni Evropian
  B
  Parlamenti Evropian
  C
  Gjyakata e Auditorëve
  8
  Cili shtet ka më së shumti përfaqësues në Parlamentin Evropian?
  A
  Gjermania
  B
  Franca
  C
  Italia
 • 9
  Gjatë procesit të Integrimit Evropian a vazhdojnë ende qeveritë e shteteve kombëtare t’i marrin të gjitha vendimet vetë?
  T
  Po
  F
  Jo
  10
  Sa shtete anëtare ka Bashkimi Evropian?
  A
  28
  B
  27
  C
  26
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo