Sa ke njohuri rreth mitologjisë greke?
 • 1
  Cila perëndi greke është paraqitur në foto?
  A
  Apollo
  B
  Atlas
  C
  Sizifi
  2
  Si quhej bashkëshortja e Zeusit?
  A
  Atena
  B
  Hera
  C
  Demetra
  3
  Çfarë lloj perëndie greke ishte Ares?
  A
  Perëndia e dashurisë
  B
  Perëndia e luftës
  C
  Perëndia e erës
  4
  Cili tempull ndodhet edhe sot në Akropolin e Athinës?
  A
  Tempulli Pandrosus
  B
  Tempulli Partenon
  C
  Tempulli i Poseidonit
 • 5
  Kush konsiderohej perëndia e detrave dhe termeteve?
  A
  Erosi
  B
  Hipnosi
  C
  Poseidoni
  6
  Cila perëndi greke thuhet se i dhuroi njerëzimit zjarrin?
  A
  Zeus
  B
  Hades
  C
  Prometheus
  7
  Kush ishte gruaja e parë e krijuar nga perënditë?
  A
  Pandora
  B
  Andromeda
  C
  Atalanta
  8
  Çka ishte "Titanomachy"?
  A
  Lufta midis titanëve dhe fëmijëve të tyre, olimpëve
  B
  Vendi ku banonin titanët derisa kaluan në Tartarus
  C
  Asnjëra nga këto
 • 9
  Si quhej gruaja e Odiseut?
  A
  Daphne
  B
  Penelope
  C
  Briseida
  10
  Ku thuhet se banonin 12 perënditë kryesore greke?
  A
  Në malin e Olimpit
  B
  Në Asgard
  C
  Në malin Ida
  11
  Pse ndodhi Lufta e Trojes?
  A
  Menelaus donte ta merrte gruan e tij, Helenen nga Troja
  B
  Aresi i tha Menelaus të bëjë një luftë të madhe për nder të tij
  C
  Sepse Akili dëshironte të hakmerrej për vdekjen e Patroklit
  12
  Sa vite iu deshen Odiseut të kthehej në Itakë pas luftimeve në Luftën e Trojës?
  A
  10 vite
  B
  20 vite
  C
  100 vite
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
12 pyetje
Përfundo