Testo njohuritë në veterinari
 • 1
  Sa zgjatë shtatzënia e një elefanti?
  A
  9 muaj
  B
  18 muaj
  C
  22 muaj
  D
  6 muaj
  2
  Cila është kafsha më e shpejtë në botë?
  A
  Cheetah
  B
  Gazelle
  C
  Leopardi
  3
  Cila është temperatura normale e trupit për një qen?
  A
  101.5 Fahrenheit
  B
  105,7 Fahrenheit
  C
  99.8 Fahrenheit
  4
  Çfarë lloj ilaçi përdoret për t'i trajtuar ethet tek kafshët?
  A
  Antipyretics
  B
  Antibiotikët
  C
  Ilaçet anti-inflamatore
 • 5
  Mjekësia Veterinare përfshin diagnozën, trajtimet dhe kujdesin e kafshëve.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  6
  Cili është shqetësimi kryesor i mjekëve veterinar?
  A
  Strehimi i kafshëve
  B
  Mbrojtja e kafshëve
  C
  Ushqyerja e kafshëve
  D
  Mirëqenia e kafshëve
  7
  Ku ishte shkolla e parë e veterinerëve?
  A
  Francë
  B
  Itali
  C
  Amerikë
  D
  Angli
  8
  Cili nga ilaçet e mëposhtme duhet të përdoret me kujdes tek macet për shkak se mund të shkaktojë dëmtim akut të mëlçisë?
  A
  Fluoxetine
  B
  Diazepam
  C
  Clomipramine
  D
  Buspirone
 • 9
  Cila nga këto NUK është një sëmundje e qenve?
  A
  Parvovirus
  B
  Panleukopenia
  C
  Distemper
  10
  Çka është hematoma?
  A
  Mbledhja e gjakut jashtë enëve të gjakut
  B
  Zgjerimi i venave
  C
  Mavijosja e trupit
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo