Testo njohuritë në art
 • 1
  Çka përfaqëson "Venus of Brassempouy"?
  A
  Një engjull
  B
  Kokën e një gruaje
  C
  Një të moshuar
  2
  Në cilën nga këto materiale bënin imazhe fotografët e hershëm?
  A
  Plastikë
  B
  Gur
  C
  Letër
  D
  Xham
  3
  Kush e dizajnoi Memorialin e Veteranëve në Vietnam?
  A
  Frank Lloyd Wright
  B
  Maya Lin
  C
  Frank Gehry
  D
  Henri Matisse
  4
  Cili nga këta NUK është skulptor i njohur indian?
  A
  Henry Moore
  B
  Krishna Reddy
  C
  Ramkinkar Baij
  D
  Kumaradeva
 • 5
  Cila kafshë simbolizon paqe në art?
  A
  Pëllumbi
  B
  Rosa
  C
  Qeni
  D
  Dreri
  6
  Cila nga këto është ngjyrë e bërë nga pigmentet dhe plastika?
  A
  Gesso
  B
  Tempera
  C
  Akryl
  7
  Çka ishte subjekt i pikturave më të hershme?
  A
  Lulet
  B
  Kafshët
  C
  Sportet
  D
  Gjësendet
  8
  Graffiti vjen nga fjala italiane "graffiato", që nënkupton:
  A
  spray - ngjyrë
  B
  gërvishtje
  C
  vandalizëm
  D
  piktura murale
 • 9
  Drejtues i cili stil artistik ishte Roy Lichtenstein?
  A
  Art Nouveau
  B
  Pop Art
  C
  Fauvism
  D
  Artit abstrakt
  10
  Si quhet piktura që u shit për 450 milion dollarë në vitin 2019?
  A
  Salvator Mundi nga Leonardo da Vinci
  B
  The Scream nga Edvard Munch
  C
  Turquoise Marilyn nga Andy Warhol
  D
  Vase with Fifteen Sunflowers nga Vincent Van Gogh
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo