Testo njohuritë në bujqësi
 • 1
  Zbuluar në rrënojat e një fshati parahistorik afër Jerikosë, cili mendohet të jetë fruti më i hershëm i kultivuar?
  A
  Dredhëza
  B
  Portokalli
  C
  Bananja
  D
  Fiku
  2
  Ngjyra e kuqe e qepës shkaktohet për shkak të pranisë së:
  A
  zinkut
  B
  squfurit
  C
  hekurit
  D
  antocyanin
  3
  "Suprabha" dhe "Surbhi" janë lloje të :
  A
  Xhenxhefilit
  B
  Kamomilit
  C
  Sheqerit
  D
  Specave
  4
  Termi "shumëvjeçar" nënkupton që një bimë mund të jetojë dhe prodhojë për më shumë se dy sezona rritje. Cila nga këto NUK është një bimë shumëvjeçare?
  A
  Radicchio
  B
  Fasulet
  C
  Artiçoka
  D
  Rhubarb
 • 5
  Sa përqind të orizit në botë e prodhojnë Kina dhe India?
  A
  80%
  B
  70%
  C
  60%
  D
  50%
  6
  Revolucioni i Tretë Bujqësor që ndodhi mes viteve 1950 dhe 1960, çoi në një rritje të jashtëzakonshme teknologjike. Si quhet ndryshe kjo periudhë historike?
  A
  Revolucioni i Madh i Kulturës
  B
  Revolucioni i Jetës në Fermë
  C
  Revolucioni i Gjelbër
  D
  Revolucioni i Arit
  7
  Sa vezë përafërsisht mund të sjellë në një vit një pulë e vetme?
  A
  250 - 300
  B
  900
  C
  100
  D
  50
  8
  Cila nga të mëposhtmet është shkenca e rritjes së një fruti?
  A
  Agroekologjia
  B
  Pomologjia
  C
  Agronomia
 • 9
  Sistemet e para të ujitjes në shkallë të gjerë u krijuan në Rusinë Jugore. Ku filluan metodat më të hershme të ujitjes?
  A
  Greqi
  B
  Kanadë
  C
  Iran
  D
  Egjipt
  10
  Çka nënkuptohet me “sistem monokulturë”?
  A
  Prodhimi ose rritja e një kulture të vetme në një zonë të caktuar
  B
  Prodhimi ose rritja e bimëve të shumta në një zonë të caktuar
  C
  Të korrurat që mbijetojnë vetëm për një sezonë në rritje
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo