Sa dini në farmaci?
 • 1
  Kush njihet si babai i farmacisë?
  A
  William Procter
  B
  John Stith Pemberton
  C
  James Gamble
  2
  Cilës familje i përket vaji i susamit?
  A
  Graminae
  B
  Ephorbiaceae
  C
  Leguminosae
  D
  Pedialiaceae
  3
  Cili është termi që përdoret për të përshkruar kohëzgjatjen e eleminimit 50% të një medikamenti nga trupi?
  A
  Periudha e eleminimit
  B
  Periudha gjysmë-jetë
  C
  Periudha shkatërruese
  4
  Cili nga ilaçet e mëposhtme funksionon si një laksativ osmotik?
  A
  Sterculia
  B
  Lactulose
  C
  Kripërat e magnezit
  D
  B dhe C
 • 5
  Cili nga ilaçet e mëposhtme bllokon receptorët CNS NK1?
  A
  Nabilone
  B
  Aprepitant
  C
  Hyoscine
  D
  Domperidone
  6
  Ku u themelua farmacia e parë në botë?
  A
  Baghdad
  B
  Kabul
  C
  Pekin
  D
  Teheran
  7
  Barnat hipnotike dhe ilaçet qetësuese kanë të njëjtin efekt klinik.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  Për cilin lloj të kancerit përdoret Abiraterone (Zytiga)?
  A
  Kancerin e prostatës
  B
  Kancerin e gjirit
  C
  Kancerin e pankreasit
 • 9
  Cili ilaç konsiderohet kryesor për trajtimin e tuberkulozit?
  A
  Ethionamide
  B
  Ethambutol
  C
  Cycloserine
  D
  Capreomycin
  10
  Sa është doza maksimale e benzonatatit për një të rritur në ditë?
  A
  200 mg
  B
  800 mg
  C
  600 mg
  D
  1000 mg
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo