Sa mirë e njeh stomatologjinë?
 • 1
  Sa dhëmbë ka një njeri i rritur?
  A
  23
  B
  24
  C
  32
  D
  16
  2
  Çka e shkakton shkatërrimin e dhëmbëve?
  A
  Acidi
  B
  Mosha
  C
  Kafeina
  3
  Nga cila moshë një fëmijë duhet të kontrollohet tek dentisti?
  A
  7 vjet
  B
  5 vjet
  C
  3 vjet
  D
  1 vjet
  4
  Halitsosis është një term mjekësor për _______________.
  A
  Gjuhën me qime
  B
  Erën e keqe të gojës
  C
  Krijimin e pllakave
  D
  Të gjitha më sipër
 • 5
  Mënyra më e mirë për të parandaluar sëmundjen e mishrave të dhëmbëve (periodontale) është _____________.
  T
  të largohen pllakat
  F
  të përdoret pastë fluoride
  6
  Shëndeti i keq dental lidhet me shumë sëmundje dhe gjendje serioze.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  7
  Humbja e dhëmbëve është e pashmangshme gjatë moshës.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  Kanceri oral është i kurueshëm në rast se kuptohet herët.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Brushat e dhëmbëve duhet të ndërrohen çdo _____________.
  T
  2-3 muaj
  F
  4-6 muaj
  10
  Cila nga këto zakonisht e paraprinë sëmundjen e mishrave të dhëmbëve (sëmundjen periodontale)?
  A
  Gingivat
  B
  Humbja e dhëmbeve
  C
  Pyorrhea
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo