Kuiz në Edukim Fizik
 • 1
  Sa minuta duhet të luani ose stërvitni çdo ditë?
  A
  10
  B
  20
  C
  30
  D
  60
  2
  Cilat janë përfitimet e të qenurit aktiv?
  A
  Jetë e shëndetshme
  B
  Zvogëlim i rrahjeve të zemrës
  C
  Zvogëlim i rrezikut të kancerit
  D
  Të gjitha më sipër
  3
  _________ është një masë e diapazonit të lëvizjes në një bashkim të caktuar ose kombinim të nyjeve.
  A
  Qëndrueshmëria kardiovaskulare
  B
  Fleksibiliteti
  C
  Forca e muskujve
  D
  Qëndrueshmëri e muskujve
  4
  Është e rëndësishme t'i testoni rregullisht nyjet dhe muskujt për fleksibilitet.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 5
  Aftësia për t'i prekur gishtërinjtë e këmbës është shembull i:
  A
  Qëndrueshmërisë muskulare
  B
  Forcës muskulare
  C
  Fitnesit aerobik
  D
  Lakueshmërisë
  6
  Si quhet aftësia për të përdorur dy ose më shumë pjesë të trupit së bashku në të njëjtën kohë?
  A
  Koordinim
  B
  Ekuilibër
  C
  Kohë e reagimit
  D
  Shkathtësi
  7
  Aktiviteti fizik është i njëjtë me ushtrimet.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  Cila nga këto nuk lejohet kurrë sipas udhëzimeve të sigurisë?
  A
  Lëvizja prapa
  B
  Vrapimi me sy të mbyllur
  C
  Të gjitha më sipër
 • 9
  Cila nga aktivitetet e mëposhtme përqëndrohet në përdorimin e aftësive lokomotore?
  A
  Vrapimi një ose më shumë km
  B
  Shkelmimi i një topi futbolli
  C
  Duartrokitjet
  10
  Kur është Dita Botërore e Atletikës?
  A
  7 maj
  B
  29 gusht
  C
  21 qershor
  D
  25 korrik
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo