Sa e njeh gjeografinë?
 • 1
  Cili është kryeqyteti i Ohaios?
  A
  Toledo
  B
  Cincinnati
  C
  Cleveland
  D
  Columbus
  2
  Cilës hemisferë i takojnë Azia dhe Australia?
  A
  Veriore
  B
  Jugore
  C
  Perëndimore
  D
  Lindore
  3
  Cili kontinent nuk ka vullkane?
  A
  Afrika
  B
  Australia
  C
  Amerika Veriore
  D
  Evropa
  4
  Në cilin oqean gjendet trekëndëshi Bermuda?
  A
  Oqeanin Atlantik
  B
  Oqeanin Paqësor
  C
  Oqeanin e Ngrirë të Veriut
  D
  Oqeanin Indian
 • 5
  Cili është shteti më i madh në Amerikën Jugore?
  A
  Brazili
  B
  Kili
  C
  Argjentina
  D
  Venezuela
  6
  Cili është lumi më i gjatë në botë pas lumit Nil?
  A
  Amazon
  B
  Thames
  C
  Lumi i verdhë (Yellow river)
  D
  Congo
  7
  Ku gjendet shkretëtira e Gobit?
  A
  Azi
  B
  Australi
  C
  Evropë
  D
  Amerikë
  8
  Cili është lumi me prurje më të madhe të ujit në trojet shqiptare?
  A
  Vjosa
  B
  Semani
  C
  Buna
 • 9
  Ku bashkohen Drini i Bardhë me Drinin e Zi?
  A
  Prizren
  B
  Kukës
  C
  Shkodër
  D
  Pejë
  10
  Ku gjendet Gadishulli Pirinej?
  A
  Azi
  B
  Amerikë
  C
  Afrikë
  D
  Evropë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo