Testo njohuritë në arkitekturë
 • 1
  Cili nga këta është program softuerik që përdoret nga arkitektët?
  A
  CDA
  B
  ACD
  C
  CAD
  2
  Si quhet pjesa e jashtme e një ndërtese?
  A
  Fasadë
  B
  Themel
  C
  Shtyllë
  3
  Në cilin stil arkitekturor është i ndërtuar ky objekt?
  A
  Gotik
  B
  Barok
  C
  Modern
  D
  Neoklasik
  4
  Arkitektura islamike karakterizohet nga:
  A
  Minare, modele gjeometrike dhe kupola
  B
  Materiale ndërtimi prej çeliku dhe qelqi
  C
  Butona dhe dritare qelqi me njolla
 • 5
  Si quhet një ndërtesë e lashtë ose vendbanim që nuk është i/e plotë?
  A
  Themel
  B
  Shtyllë
  C
  Rrënojë
  6
  Çfarë sili i ndërtimit është ky objekt?
  A
  Barok
  B
  Gotik
  C
  Neoklasik
  D
  Persian
  7
  Këtu shohim një shembull ndërtimi të:
  A
  Arkitekturës gotike
  B
  Arkitekturës baroke
  C
  Arkitekturës bashkëkohore
  D
  Arkitekturës neoklasike
  8
  Format prej qelqi, çeliku dhe betoni janë materiale të zakonshme që përdoren në stilin arkitekturor:
  A
  Viktorian
  B
  Gotik
  C
  Tudor
  D
  Modern
 • 9
  Arkitektura është arti dhe shkenca e _________ të ndërtesave dhe strukturave.
  A
  Projektimit
  B
  Fotografimit
  C
  Pikturimit
  10
  Cili është objekti i paraqitur në foto?
  A
  Shtëpia e Operës në Sidney
  B
  Muzeu Pergamon në Berlin
  C
  Muzeu Oscar Niyemer
  D
  Muzeu Van Gogh
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo