Testo njohuritë në siguri kibernetike
 • 1
  Si quhen mesazhet elektronike të padëshiruara, posaçërisht kur paraqiten si reklama?
  A
  Spim
  B
  Ransomware
  C
  Spam
  2
  Cili nga këta fjalëkalime është më i sigurti?
  A
  Boat123
  B
  WTh!5Z
  C
  into*48
  D
  123456
  3
  Fshehja e identitetit të dërguesit duke imponuar një sistem tjetër informatik njihet si?
  A
  Spoofing
  B
  Hacking
  C
  Phishing
  4
  Fikja e funksionit GPS në telefonin tuaj parandalon çdo ndjekje të vendndodhjes së telefonit tuaj.
  T
  E saktë
  F
  E paskatë
 • 5
  Nëse një rrjet publik Wi-Fi (siç është ai në një aeroport apo kafene) kërkon një fjalëkalim për të pasur qasje, a është tërësisht i sigurt përdorimi i këtij rrjeti për veprimtari si p.sh për shërbime bankare online?
  T
  Jo, nuk është i sigurtë
  F
  Po, është i sigurtë
  6
  Çka nënkupton "https: //" në fillim të URL-së, në krahasim me "http: //" (pa "s")?
  A
  Informacioni i futur në faqe është i koduar
  B
  Faqja nuk është e qasshme për disa kompjuterë
  C
  Faqja është verzioni më i ri
  D
  Asnjëra nga këto
  7
  Si quhet një grup kompjuterësh që janë në një rrjet të përbashkët dhe përdoren nga hakerët për të vjedhur informacione?
  A
  Rootkit
  B
  Botnet
  C
  DDoS
  D
  Operating System
  8
  Cili është termi për programet kompjuterike që sulmojnë kompjuterin tuaj?
  A
  DangerDroids
  B
  Malware
  C
  RudeBots
  D
  Dangerware
 • 9
  Ky lloj i programit malware përmban kod me qëllim të keq, i cili kur ekzekutohet zakonisht shkakton humbje ose vjedhje të të dhënave ose dëmtim të sistemit.
  A
  Mydoom
  B
  Code Red
  C
  Trojan
  D
  Melissa
  10
  Çka është programi AntiVirus?
  A
  Program që bllokon të gjitha reklamat e padëshiruara
  B
  Program që mbron pajisjen tuaj nga viruset dhe malware
  C
  Program i tipit Rootkit
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo