Sa i njeh kryeqytetet e shteteve të botës?
 • 1
  Kryeqyteti i cilit shtet është Canberra?
  A
  Kanadasë
  B
  Irlandës
  C
  Zelandës së Re
  D
  Australisë
  2
  Talini, dikur u drejtua nga suedezët, danezët dhe rusët. Kryeqyteti i cili shtet është Talini sot?
  A
  Estonisë
  B
  Holandës
  C
  Ukrainës
  D
  Belgjikës
  3
  Bangkok është kryeqyteti i:
  A
  Nigerisë
  B
  Irlandës
  C
  Australisë
  D
  Tajlandës
  4
  Kryeqyteti i cili shtet është Zagrebi?
  A
  Malit të Zi
  B
  Maqedonisë
  C
  Hungarisë
  D
  Kroacisë
 • 5
  Bogota ndodhet në malet e këtij vendi:
  A
  Brazil
  B
  Portugali
  C
  Kolumbi
  D
  Spanjë
  6
  Kryeqyteti i cilit shtet është Kopenhaga?
  A
  Suedisë
  B
  Danimarkës
  C
  Finlandës
  D
  Holandës
  7
  Abu Dhabi është kryeqyteti i këtij vendi të pasur me naftë:
  A
  Indisë
  B
  Libisë
  C
  Armenisë
  D
  Emirateve të Bashkuara Arabe
  8
  Cili është kryqyteti i Argjentinës?
  A
  Buenos Aires
  B
  Salta
  C
  Mendoza
  D
  San Luis
 • 9
  Kryeqyteti i cili shtet është Wellington?
  A
  Liberisë
  B
  Zelandës së Re
  C
  Britanisë së Madhe
  D
  Shteteve të Bashkuara të Amerikës
  10
  Kryeqyteti i cilit shtet është Pyongyang?
  A
  Japonisë
  B
  Nigerisë
  C
  Koresë se Veriut
  D
  Kinës
  11
  Kryeqyteti i cilit vend është Teherani?
  A
  Italisë
  B
  Gjeorgjisë
  C
  Iranit
  D
  Marokos
  12
  Kryeqyteti i cilit shtet është Havana?
  A
  Kubës
  B
  Spanjës
  C
  Indonezisë
  D
  Meksikos
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
12 pyetje
Përfundo