Sa e njihni historinë shqiptare?
 • 1
  Cili qytet ishte kryeqendra e Ardianëve?
  A
  Shkodra
  B
  Ulpiana
  C
  Durrësi
  D
  Ohri
  2
  Cili fis ilir banonte në territorin e Kosovës së sotme?
  A
  Taulantët
  B
  Dardanët
  C
  Enkelejtë
  D
  Albanët
  3
  Cili ishte mbreti i parë ilir?
  A
  Bardhyli
  B
  Pirroja
  C
  Sirra
  D
  Agroni
  4
  Kush ishte udhëheqës i Lidhjes së Pejës?
  A
  Haxhi Zeka
  B
  Sulejman Vokshi
  C
  Bajram Curri
  D
  Kadri Bajri
 • 5
  Kur filluan sulmet e NATO-së kundër forcave serbe në Kosovë?
  A
  Më 20 shkurt 1999
  B
  Më 23 shkurt 1999
  C
  Më 24 mars 1999
  D
  Më 27 mars 1999
  6
  Kur dhe ku u miratua Kushtetuta e Republikës së Kosovës?
  A
  7 shtator, 1990 në Kaçanik
  B
  7 nentor, 1990 në Pejë
  C
  10 shtator, 1992 në Prizren
  D
  10 tetor, 1992 në Prishtinë
  7
  Kush ishte kryetari i parë i Kosovës së çliruar?
  A
  Ibrahim Rugova
  B
  Fatmir Sejdiu
  C
  Hashim Thaçi
  D
  Isa Mustafa
  8
  Çka nënkupton sot shprehja "Fitore e Pirros"?
  A
  Fitore e arritur me sakrifica të mëdha
  B
  Fitore e madhe
  C
  Fitore e përjetshme
 • 9
  Çka ndodhi në shtator të vitit 1999, pas një marrëveshje të nënshkruar mes Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) dhe KFORIT?
  A
  Filluan sulmet e NATOS-së kundër caqeve serbo-jugosllave
  B
  U nënshkrua marrëveshja e Kumanovës
  C
  UÇK shndërrohet në Trupat Mbrojtëse të Kosovës
  10
  Kur u organizua një nga demonstratat më masive në Prishtinë, ku u kërkua lirimi nga burgu i protestuesve të marsit dhe u paralajmërua revolta popullore kundër shtypjes që i bëhej Kosovës në Jugosllavi?
  A
  1 prill, 1981
  B
  11 mars, 1981
  C
  20 prill, 1968
  D
  24 dhjetor, 1968
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo