Kush janë këta ndërmarrës të suksesshëm?
 • 1
  Ndërmarrës, investitor, inxhinier dhe zbulues, ai është themelues i Tesla, SpaceX dhe SolarCity. Kush është ky person?
  A
  Elon Musk
  B
  Jeff Bezos
  C
  Jack Ma
  2
  Ajo është ndërmarrëse, aktiviste për të drejtat e njeriut dhe mjedisin por më së shumti njihet si themeluesja e kompanisë kozmetike "The Body Shop". Kush është gruaja në foto?
  A
  Anita Roddick
  B
  Martha Stewart
  C
  Indra Nooyi
  3
  Bashkëthemeluese e "The Huffington Post", themeluese dhe CEO e kompanisë "Thrive Global" si dhe autore e pesëmbëdhjetë librave, kush është ndërmarrësja në foto?
  A
  Sophia Amoruso
  B
  Ariana Huffington
  C
  Melissa Galt
  4
  Sipërmarrës amerikan, animator, shkrimtar, producent filmi. Ai e krijoi personazhin e dashur vizatimor "Mickey Mouse".
  A
  Wayne Allwine
  B
  Jimmy MacDonald
  C
  Walt Disney
 • 5
  Një nga figurat më inspiruese në biznes, pronare televizioni, aktore, filantropiste si dhe gruaja afro-amerikane më e pasur gjatë shekullit njëzet. Cila është ajo?
  A
  Tyra Banks
  B
  Oprah Winfrey
  C
  Wendy Williams
  6
  Bashkëthemeluesi i kompanisë më të madhe botërore të programeve kompjuterike "Microsoft", ai është edhe një nga sipërmarrësit më të famshëm të epokës sonë. Kush është ky person?
  A
  Bill Gates
  B
  Steve Jobs
  C
  Larry Page
  7
  Ai ishte një ndërmarrës dhe shpikës amerikan shumë i suksesshëm si dhe bashkë-themeluesi i kompanisë së njohur "Apple".
  A
  Steve Wozniak
  B
  Mark Zuckerberg
  C
  Steve Jobs
  8
  Në vitin 1977, themeloi "Mrs Fields Bakery", sot një nga shitësit më të mëdhenj të biskotave të freskëta në SH.B.A. Ajo është edhe autore e disa librave për gatim.
  A
  Mary Kay Ash
  B
  Debbi Fields
  C
  Sara Blakely
 • 9
  Cilën webfaqe edukative e krijoi Jimmy Wales?
  A
  Project Gutenberg
  B
  eHow
  C
  Wikipedia
  D
  Google
  10
  Në cilën industri u bë i pasur J.D.Rockfeller?
  A
  Vaj
  B
  Muzikë
  C
  Filma
  D
  Motore
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo