Testo njohuritë në gjeologji
 • 1
  Si quhet shtresa e ujit që mbulon pjesën më të madhe të sipërfaqes së tokës?
  A
  Atmosferë
  B
  Biosferë
  C
  Hidrosferë
  2
  Cila teori thotë se toka është krijuar nga pllaka që lëvizin?
  A
  Teoria e pllakës tektonike
  B
  Teoria e valëve sizmike
  C
  Teoria e pllakave lëvizëse
  3
  Shkëmbi i shkrirë mbi tokë është lavë. Por si quhet lava kur është akoma nën tokë?
  A
  Magma
  B
  Humus
  C
  Vullkan
  4
  Çka e krijon një "astrobleme"?
  A
  Një shpërthim vullkanik
  B
  Fërkimi tektonik
  C
  Një ndikim meteorit
 • 5
  Cilin vend, në vitin 1960 e goditi tërmeti më i fortë i regjistruar ndonjëherë?
  A
  Kinën
  B
  Turqinë
  C
  Indonezinë
  D
  Kilin
  6
  Si rritën stalagmitët?
  T
  Nga poshtë drejt pjesës së sipërme të shpellës
  F
  Nga lart - poshtë
  7
  Prej cilit element përbëhen terësisht diamantët?
  A
  Oksigjen
  B
  Karbon
  C
  Silikon
  D
  Hekur
  8
  Cili informacion do të ishte më i dobishëm për dikë që përpiqet të identifikojë një mostër minerali?
  A
  Ngjyra dhe madhësia e mostrës
  B
  Forma dhe masa e mostrës
  C
  Fortësia dhe ngjyra e vijës së mostrës
 • 9
  Toka është më pak se 4 miliardë vjet e vjetër.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  10
  Çka del nga një vullkan?
  A
  Lava
  B
  Ujë
  C
  Asgjë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo