RTV 21
Prishtine
Profil
	 	 

RTV 21 apo Radio Televizioni 21 është televizion në gjuhën shqipe. Fillimisht, u regjistrua si organizatë jo-qeveritare, pastaj pas grumbullimit të të ardhurave të qëndrueshme dhe marrjes së licensës për të transmetuar përmbajtje, themeluesit e regjistruan si kompani me përgjegjësi të kufizuara.

Kompania është në pronësi të 4 bashkëthemeluesve, nga të cilët 2 janë gra, të gjithë me përvojë në gazetari dhe medie.

Qëllim kryesor i kompanisë që nga themelimi i saj ishte krijimi i RTV 21 si transmetuesi më i popullarizuar në Kosovë duke:

  • Krijuar një ambient ku prodhohen dhe transmetohen përmbajtje me vlera të forta shqërore dhe familjare.
  • Duke ndërtuar një platformë multimediale dhe kreative.
  • Duke ofruar programe për tregjet Evropiane dhe ato në Amerikën Veriore në gjuhën shqipe.

Përmbajtjet janë argëtuese por edhe lajme të shpërndara përmes TV (tokësor, satelitor, kabllovik dhe IPTV), radios dhe platforma të internetit në Kosovë, Evropë dhe Amerikën e Veriut (me synim diasporën).

Sot, kompania është stacioni kryesor i pavarur i radiove dhe televizioneve. Mbulon mbi 2/3 të popullsisë lokale, duke ofruar shërbime transmetuese analoge për 3 televizione (RTV21, KTV, RTK) dhe 4 stacione radiosh (Radio 21, Radio Dukagjini dhe dy RTK).

Në vitin 2016 mori licencën për të transmetuar përmbajtje në Maqedoni. Kompania gjithashtu ka një pjesëmarrje prej 35% në Rrjetin Tokësor të Komunikimit të Kosovës.

Gjatë 5 viteve të fundit, kompania ka investuar shumë në dixhitalizimin e biznesit të saj. Në Nëntor të vitit 2009, ka investuar në platformën IPTV me titull 21WorldTV e cila mund të shikohet në IPhone, IPAD, InTouch ashtu si në platformat Android dhe Samsung.

Në Dhjetor të vitit 2012, filloi transmetimin Full HD dhe në dhjetor të vitit 2014 shndërroi faqen e saj në web-portal dhe ndryshoi strukturën e  gazetarëve duke sjellur një ekip të ri dhe me perspektivë.

Investimet u realizuan me mbështetje nga Fondi i Investimit për Zhvillimin e Mediave.

Pyetje & Përgjigje
Në këtë pjesë mund të gjeni pyetjet me të shpeshta lidhur me kompaninë. Mësoni përgjigjet në pyetjet që mund t'iu interesojnë.
Kur u themelua RTV 21?
RTV 21 u krijua në vitin 1998 me ndihmën e donatorëve.
Sa persona janë të punësuar në RTV 21?
RTV 21 ka të punësuar afro 200 persona.
Sa kanale gjithsej ofron RTV 21?
RTV 21 ofron 7 kanale gjithsej: RTV 21 qëndror, TV21 Maqedonia, 21Plus, 21 Popullore, 21Newsbiz, 21Junior, 21Mix.
Çka e veçon këtë televizion?
RTV 21 ka arritur të ndërtojë veten në tregun e mediave në Kosovë si një biznes progresiv dhe me përgjegjësi shoqërore, me prirje të veçantë ndaj kulturës, njerëzve, familjeve dhe grave të Kosovës.
KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2024 - KosovaJob LLC