Pse është i rëndësishme shtrëngimi i duarve në intervistë?

16 Nëntor '23

Pse është i rëndësishme shtrëngimi i duarve në intervistë?
	 	 

Përgatitja për intervistë pune mund të përfshijë përgatitjen për pyetje të vështira. Megjithatë, përpara se të flisni një fjalë, shtrëngimi i duarve fillon bisedën. Ai vendos tonin për ndërveprimin dhe përcjell besimin tuaj. Në këtë artikull, AkademiPune shpjegon se pse zotërimi i shtrëngimit të duarve është çelësi për të krijuar një përshtypje të paharrueshme. Nga qëndrueshmëria e shtrëngimit tuaj deri te koha, ne do t'i mbulojmë të gjitha.

Bëhuni gati të shtrëngoni duart si profesionist, pavarësisht nëse jeni duke u takuar ballë për ballë ose në një prezantimi virtual.

​ Pse është i rëndësishme shtrëngimi i duarve në një intervistë pune?

Le të flasim përse një shtrëngim duarsh i duhur mund të ndryshojë lojën në intervista. Është më shumë se thjesht një përshëndetje; është një sinjal jo-verbal që flet shumë.

  1. Përcjell besim

Shtrëngimi juaj i duarve vepron si një lajmëtar i heshtur i vetëbesimit tuaj. Një shtrëngim i fortë, jo i fuqishëm, i shoqëruar nga disa lëkundje vertikale dhe kontakti i duhur me sy pasqyron një sjellje të sigurt. Kjo sugjeron që jeni të përgatitur dhe të sigurt për aftësitë tuaja. Shtrëngimi i duarve mund të jetë përshtypja e parë për të gjithë në atë ambient, jo vetëm për intervistuesin.

  1. Vendos një lidhje

Shtrëngimi i duarve është një ritual shoqëror, i cili nxit lidhjen. Një shtrëngim duarsh i ngrohtë dhe i duhur mund të thyejë barrierat, duke krijuar një përshtypje të parë pozitive. Është një sinjal se jeni i hapur, miqësor dhe gati për t'u angazhuar në një shkëmbim profesional.

re.

  1. Sinjalizon përgatitjen për një takim ballë për ballë

Në një botë ku takimet virtuale janë normale, një intervistë ballë për ballë mund të duket e frikshme. Një shtrëngim duarsh sinjalizon se jeni të përgatitur për këtë nivel më personal ndërveprimi, duke vendosur skenën për një takim produktiv.

  1. Të mëson normat kulturore

Në kultura të ndryshme, shtrëngimi i duarve ka rregullat e veta. Njohja e rregullave të duhura të shtrëngimit të duarve mund të nënkuptojë se jeni të ndjeshëm ndaj normave kulturore. Ky ndërgjegjësim është veçanërisht i rëndësishëm në një vend pune të larmishëm ose nëse jeni duke intervistuar me një panel me prejardhje të ndryshme.

Çfarë thotë shtrëngimi i duarve për ju?

E keni pyetur ndonjëherë veten se çfarë i tregon shtrëngimi juaj i duarve personit që po takoni? Është si një kartëvizitë që e dorëzon pa printim.

Vetëbesim: Një shtrëngim duarsh i bërë në mënyrën e duhur tregon vetëbesim. Ai i tregon intervistuesit që e keni këtë, që nuk jeni të shqetësuar dhe jeni gati të përballoni sfidat.

  Miqësi: Ngrohtësia në kontrollin tuaj mund ta bëjë dhomën pak më të ndritshme. Kjo sinjalizon se jeni i afrueshëm dhe vlerësoni lidhjen e re që po krijoni.

  Profesionalizëm: Shtrëngimi i duhur i duarve është hapi juaj i heshtur për profesionalizëm. Kjo tregon se ju e keni bërë këtë më parë dhe ju respektoni formalitetet e një mjedisi profesional.

  Entuziazëm: Ajo pak energji shtesë në shtrëngimin e duarve? Është ngjitëse. Kjo tregon se jeni të ngazëllyer për mundësinë dhe të etur për të kontribuar.

  Kujdes ndaj detajeve: Shtrëngimi i duhur i duarve - jo shumë i fortë, jo shumë i dobët; në rregull - tregon se ju i kushtoni vëmendje gjërave të vogla, dhe në një punë, kjo vlen shumë.

Si t’i shtrëngoni duart në intervistë?

Lundrimi në shtrëngimin e duarve mund të jetë i ndërlikuar, por është arma juaj sekrete për një përshtypje të parë të spikatur. Këtu është një udhëzues hap pas hapi për të përsosur kontrollin tuaj në intervistën e ardhshme.

Hapi 1: Bëhuni i pari që do të afroheni

Hyni në intervistën tuaj me një gjest proaktiv: tregohuni i gatshëm për një shtrëngim duarsh menjëherë. Është një njoftim i heshtur se jeni i kyçur dhe gati për të marrë qenë akitv në bisedë. Të qenit iniciator tregon besim dhe një qëndrim të mundshëm. Nuk është vetëm mirësjellje; është strategji.

Lëvizja e parë mund të vendosë një ton pozitiv, duke treguar se jeni serioz për mundësinë. Plus, ju lehtëson ndërveprimin, duke dëshmuar se nuk jeni thjesht një kandidat tjetër - ju jeni ai që merr drejtimin.

Hapi 2: Mbyllni sytë

Kur fillon shtrëngimi i duarve, është thelbësore të mbyllni sytë. Kjo nuk ka të bëjë me intensitetin; ka të bëjë me lidhjen. Një vështrim i qëndrueshëm dhe tërheqës përcjell autenticitet dhe gatishmëri për dialog. Është partneri i përsosur për shtrëngimin tuaj të duarve, duke ju siguruar që të dukeni si të sinqertë dhe të pashëm.

Jini të ndërgjegjshëm, megjithatë; është një ekuilibër i butë. Kontakti me sy, i shoqëruar me një buzëqeshje të ngrohtë mund të krijojë bazën për një raport të vërtetë me intervistuesin tuaj.

Hapi 3: Merrni kontrollin e duhur

Përsosja e kapjes së shtrëngimit të duarve është thelbësore. Ju po synoni për të vendosur një ekuilibër që sinjalizon besim pa frikësim. Ka të bëjë gjithashtu me respektin - duke ju treguar të kuptoni nuancat e pathëna të ndërveprimit profesional.

Hapi 4: Shtrëngoni dorën e tyre

Pasi të vihet kontakti, tundeni nga bërryli me një ritëm të sigurt, por të përshtatshëm; duhet të mjaftojnë dy ose tre pompa. Kjo pjesë e shtrëngimit të duarve është hapi juaj i pashprehur, ku ritmi i duhur tregon aftësinë tuaj për të qenë vendimtar dhe bashkëpunues.

Konsideroni atë një kërcim të shkurtër ku ekuilibri juaj mund të magjeps ose të shqetësojë. Synoni për atë pikë në një ritëm tërheqës dhe që tregon se jeni në sinkron me nuancat e ndërveprimit profesional.

Hapi 5: Lëshoni

Kur është koha për të hequr dorë, bëjeni me siguri. Largohu nga shtrëngimi i duarve me të njëjtën besim që e nise. Një lëshim i qetë, i kontrolluar, jo i nxituar apo i çaluar, përcjell një tranzicion të rehatshëm nga përshëndetjet zyrtare në bisedën përpara.

Shtrëngimi juaj i duarve duhet të jetë i qetë dhe i qëllimshëm, duke mos lënë asnjë dyshim për seriozitetin tuaj, por gjithashtu duhet të jetë i ngrohtë, mirëpritës për bisedën e mëtejshme. Ky ekuilibër delikat në kontrollin tuaj flet shumë përpara se të shkëmbeni një fjalë të vetme. / AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2023 - KosovaJob LLC