Si t’i përshkruani dobësitë në intervistë pune?

1 Nëntor '23

Si t’i përshkruani dobësitë në intervistë pune?
	 	 

Nuk është e lehtë të pranosh të metat e tua, veçanërisht përpara punëdhënësve të mundshëm. Megjithatë, shumica e menaxherëve të punësimit nuk janë në kërkim të kandidatëve të përsosur. Pra, kur ju kërkojnë të përshkruani dobësitë tuaja, ata duan të shohin se sa i vetëdijshëm jeni dhe si i trajtoni fatkeqësitë. Por si t'i përgjigjeni kësaj pyetjeje me ndershmëri pa i prishur shanset tuaja për të gjetur punën e ëndrrave tuaja?

3 hapa që duhen ndjekur kur përshkruani dobësitë në një intervistë pune

  1. Identifikoni dobësitë

Joseph Liu, drejtuesi i podcast-it "Rifillimi i karrierës", rekomandon që të intervistuarit të identifikojnë dobësitë e tyre duke e formuluar fillimin e përgjigjes së tyre si kjo: "Ndonjëherë, e kap veten (përshkruaj dobësinë)."

Ai thotë duke bërë kështu, “kjo tregon se jeni mjaft të vetëdijshëm për të vënë re kur jeni të përfshirë në këtë sjellje. Ai gjithashtu sugjeron në mënyrë delikate se në shumicën e rasteve, kjo dobësi është më shumë përjashtim nga rregulli dhe jo një çështje e vazhdueshme”.

  1. Shpjegoni ndikimin negativ të dobësisë

Më pas, Liu sugjeron që të ilustroni menjëherë anën negative të kësaj dobësie për të demonstruar vetëdijen, pjekurinë dhe besimin tuaj. Shpjegimi i qartë i ndikimit negativ të dobësisë suaj i tregon gjithashtu intervistuesit se jeni plotësisht i vetëdijshëm për atë që duhet të përmirësoni.

Liu thotë se kjo është mënyra se si mund ta shprehni përgjigjen tuaj: "Kur emailet e mia janë shumë fjalëpërfshirëse, gjërat e rëndësishme ndonjëherë mund të humbasin, gjë që mund të rezultojë në konfuzion ose të panevojshme mbrapa dhe dhe kthehem prapa për të kërkuara përqenë më i qartë në pikat e mia."

  1. Ndani hapat proaktivë që po ndërmerrni për të adresuar dobësinë

Pasi të identifikoni dhe ndani ndikimin negativ të dobësive tuaja, mos harroni të përmendni hapat që po ndërmerrni për t'i trajtuar ato. Duke përdorur shembullin nga lart në lidhje me emailet vështirë të strukturuar, Liu thotë se mund ta shprehni përgjigjen tuaj si kjo: “Një hap që po bëj për të adresuar këtë dobësi është përdorimi i parimit 'në vijën e poshtme përpara', ku mbuloj pikat kyçe që në fillim. filloni dhe shmangni mbytjen e marrësit në shumë detaje të panevojshme. Unë ia kam përmendur këtë edhe ish-menaxherit tim si diçka për të cilën jam duke punuar, në mënyrë që ata të mund të më ndihmojnë që të përmirësohem."

Shembuj të dobësive për një intervistë pune

Përgjigja e pyetjes: "Më trego dobësinë tënde më të madhe", mund të jetë e ndërlikuar. Ju nuk duhet të pretendoni se keni zero dobësi, pasi kjo mund të duket si joreale. Por gjithashtu nuk duhet të fokusoheni shumë të dobësitë tuaja pasi që kjo mund të dëmtojë shanset tuaja për të siguruar vendin e punës. Për t'ju ndihmuar të lundroni në këtë pyetje të frikshme, merrni parasysh përdorimin e disa prej këtyre shembujve që mund të vlejnë për ju.

Shumë i fokusuar në detaje

Shembull përgjigje: “Shpesh e kap veten duke u kapur shumë nga detajet e vogla të një projekti dhe duke humbur mundësinë për t’i parë gjërat në mënyrë të përgjithshme. Megjithatë, unë kam përmirësuar në mënyrë aktive aftësinë time për t'i dhënë përparësi detyrave që lidhen me qëllimin e një projekti dhe për të mos i lodhur gjërat e vogla.

Problemi për t'i thënë jo detyrave shtesë

Shembull i përgjigjes: “Ndonjëherë kam vështirësi t'i them jo detyrave shtesë, gjë që shpesh çon në përkushtim dhe më bën të ndihem i rraskapitur. Për të adresuar këtë, po bëj një përpjekje të vetëdijshme për të komunikuar kufijtë e mi dhe për të dhënë prioritet ekuilibrin tim punë-jetë në mënyrë më fleksibile”.

Të jesh shumë i ndershëm

Shembull i përgjigjes: “Si dikush që vlerëson ndershmërinë dhe transparencën, ndonjëherë kam vështirësi të jap komente që kërkojnë pak “politikë” në to. Megjithatë, unë jam duke punuar në mënyrë aktive për të zhvilluar aftësitë e mia të komunikimit dhe për të mësuar të balancoj ndershmërinë me ndjeshmërinë”.

Nuk komunikoni mjaftueshëm me bashkëpunëtorët

Shembull përgjigje: “Ndonjëherë, e kap veten duke qenë shumë i pavarur në punën time dhe duke dështuar të komunikoj me kolegët e mi. Për të adresuar këtë dobësi, po bëj një përpjekje për të iniciuar takime më të shpeshta me ekipin tim”.

Mosdelegimi i detyrave

Shembull i përgjigjes: “Për shkak se ndihem shumë krenare për punën time dhe më pëlqen të kem kontroll mbi projektet e mia, ndonjëherë dështoj me delegimin e detyrave te të tjerët. Por kohët e fundit, po mësoj t'u besoj kolegëve të mi dhe të njoh përfitimet e bashkëpunimit”. /AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2024 - KosovaJob LLC