Pse Google po largon qindra rekrutues nga puna?

14 Shtator '23

Pse Google po largon qindra rekrutues nga puna?
	 	 

Google ka filluar një raund tjetër të largimit nga puna të punëtorëve nga kjo e mërkurë duke u thënë rekrutuesve të saj se deri në fund të ditës qindra prej tyre do të humbnin punën e tyre. Departamenti i rekrutimit të Google, i cili kishte më shumë se 3,000 punonjës, tashmë është goditur rëndë nga largimet nga puna këtë vit.

Reduktimi i stafit është një tregues se Google dhe kompania e saj mëmë, Alphabet, do të vazhdojnë këtë ritëm të  filluar nga Silicon Valley këtë vit, edhe pse ka dyfishuar investimet në inteligjencën artificiale.

Rekrutuesit dhe anëtarët e stafit ishin "ftuar në një takim global të minutës së fundit me axhendën për të ndarë lajme të vështira", sipas një postimi në një bord të brendshëm të mesazheve të Google të parë nga The Neë York Times. Brian Ong, nënkryetari i rekrutimit, u tha punonjësve se ai donte që ata të dëgjonin lajmet prej tij dhe se ata mund të përfundonin punën nga shtëpia ose të shkonin në shtëpi nëse ishin në zyrë.

Courtenay Mencini, një zëdhënëse e Google ka thënë në një deklaratë: "Ne kemi marrë vendimin e vështirë për të zvogëluar madhësinë e ekipit tonë të rekrutimit", sepse vëllimi i kërkesave për rekrutuesit e kompanisë ka rënë.

“Siç kemi thënë, ne vazhdojmë të investojmë në talentet e larta inxhinierike dhe teknike duke ngadalësuar gjithashtu në mënyrë domethënëse ritmin e punësimit tonë të përgjithshëm”, shtoi ajo.

Reduktime të stafit u raportuan më herët nga faqja e lajmeve Semafor. Për më shumë se një vit, Sundar Pichai, shefi ekzekutiv i Google, ka mbledhur punonjësit pas një përpjekjeje për të shkurtuar shpenzimet dhe për të rritur produktivitetin. Në janar, Google ndoqi kolegët si Amazon dhe Meta dhe njoftoi se po shkurtonte 12,000 vende pune, ose 6 për qind të fuqisë së saj të punës, duke shënuar largimet e para të rëndësishme në historinë e kompanisë. Deri më 30 qershor, kompania ka  pasur 181,798 punonjës.

Në muajt që nga pushimet e mëparshme, Google është përpjekur të fokusohet në ndërtimin dhe funksionalizimin e Inteligjencës së vetë Artificiale për të bërë konkurrencë rivalëve. Lloji i ri i A.I. është shumë e shtrenjtë për t'u zhvilluar dhe drejtuar dhe kompania u ka thënë investitorëve se do të kërkonte mënyra për të kompensuar koston e investimeve të saj./ AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2024 - KosovaJob LLC