Menaxhimi i kohës në vendin e punës: Si ta organizoni ditën më mirë?

11 Shkurt '20

Menaxhimi i kohës në vendin e punës: Si ta organizoni ditën më mirë?
	 	 

Rëndësia që i japim menaxhimit të kohës në vendin e punës tregon shumë për ne. Koha e menaxhuar mirë në vend pune, nënkupton ngritjen e produktivitetit dhe uljen e stresit. Qëllimi i menaxhimit të kohës është që njerëzit të kryejnë punën më mirë, duke e kursyer kohën dhe energjinë. AkademiPune, ju rekomandon disa këshilla që mund t’i aplikoni për përmirësimin e aftësive menaxhuese të kohës:

1. Bëni një vlerësim se si po e menaxhoni kohën në këtë moment. vleresimi i vetevetesNëse doni të rregulloni menaxhimin e kohës tuaj, së pari duhet të vlerësoni si po e shfrytëzoni kohën aktuale. Përpiloni një listë me detyrat ditore dhe javore që i keni si në vijim:

  • Caktoni vetes detyrat dhe arritjet që mund t’i bëni gjatë ditës;
  • Identifikoni prioritetet;
  • Fokusohuni në aktivitetet që keni pritshmëri më të mëdha.

Pas një vlerësimi të tillë, do të jetë mjaft e qartë se si mund ta menaxhoni kohën, duke i mënjanuar aktivitetet, bisedat jo produktive. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në dijeni saktësisht se sa marrin kohë detyrat ditore dhe sa kohë ju mbetet për punë tjera.

2. Krijoni një planprogram ditor

planprogrami

Gjithmonë mbani me vete një fletore dhe listoni të gjitha detyrat që keni ndërmend dhe planifikoni t’i kryeni gjatë ditës. Ky është një hap vendimtar për një menaxhim sa më të mirë të kohës. Prandaj, mos e filloni ditën pa një listë të organizuar me detyrat ditore që planifikoni t’i kryeni. Para përfundimit të orarit të punës, krijoni një listë me detyrat primare për ditën e nesërme. Nëse e fitoni si shprehi listimin e detyrave me prioritet, kjo ju mundëson që të mos brengoseni gjatë natës për ditën e nesërme në punë.

3. Menaxhoni stresin

menaxhimi i stresit

Stresi shpesh ndodh kur pranojmë më shumë punë se sa potenciali që kemi. Kësisoj, trupi ynë fillon të ndihet i lodhur, gjë që ndikon në produktivitet. Kur filloni të ndjeni lodhje dhe stres, merrni pauza 10-15 minutëshe pasi që ju ndihmojnë në evitimin e stresit. Nëse një detyrë e caktuar ju shkakton stres dhe mendoni se nuk mund ta përfundoni në kohë, është shumë normale të kërkoni ndihmë ose të konsultoheni me kolegët tjerë.

4. Mënjanoni shpërqëndrimet

menjanimi i shperqendrimit

Rrjetet sociale, përdorimi i telefonit, mesazhet e ndryshme që mund të merrni janë vetëm disa nga shpërqëndrimet në punë që ju konsumojnë kohë dhe ndikojnë në produktivitet. Prandaj, eleminimi i tyre gjatë kohës kur jeni në orar pune, rezulton në menaxhim më të mirë të kohës dhe përfundim të detyrave në afat.

5. Mësoni të thoni JO

menaxhimi i kohesJu kurrë nuk do të mund të mësoni menaxhimin e kohës në punë, nëse keni problem t’i thoni jo të tjerëve. Vetëm ju personalisht mund ta dini se për çfarë keni kohë dhe prioritetet që keni. Prandaj nëse duhet ta anuloni ndonjë kërkesë për t’u fokusuar në detyra me më rëndësi, mos hezitoni ta bëni një gjë të tillë.

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2024 - KosovaJob LLC