12 statistika që duhet t’i dini për LinkedIn

19 Maj '23

12 statistika që duhet t’i dini për LinkedIn
	 	 

Nëse dëshironi të lidheni me profesionistët e biznesit, nuk ka vend më të mirë se LinkedIn për ta bërë këtë. Kjo platformë u ndihmon njerëzit me botëkuptime të ngjashme në biznes që të gjejnë njëri-tjetrit, ndihmon për të aplikuar për punë dhe rekrutuesve ua bën më të lehtë gjetjen e kandidatëve. Po ashtu kjo platformë u shërben njerëzve për të lexuar lajmet  më të fundit nga organizata të ndryshme dhe njerëz me ndikim.

Të kuptuarit se si anëtarët dhe markat e LinkedIn e përdorin këtë platformë, ju jep njohuri të vlefshme se si ta vendosni LinkedIn në strategjinë tuaj të mediave sociale. Këtu janë statistikat më të përditësuara të LinkedIn për t'u ditur në 2023 për t'ju ndihmuar të krijoni fushata të dobishme.

 1. LinkedIn bëhët 20 vjeç në 2023

LinkedIn u lansua zyrtarisht më 5 maj 2003, vetëm nëntë muaj përpara se Facebook të dilte në Harvard. Platforma fillimisht u themelua nga Reid Hoffman, i cili ndërtoi versionin fillestar në dhomën e tij të ndenjes.

Microsoft bleu LinkedIn në 2016 dhe sot, ai udhëheq një biznes divers me të ardhura nga abonimet e anëtarësimit, shitjet e reklamave dhe zgjidhjet e rekrutimit nën udhëheqjen e Ryan Roslansky.

 1. LinkedIn ka 36 zyra dhe 21,000 punonjës

Këto zyra janë të vendosura në më shumë se 30 qytete në mbarë botën, duke përfshirë 10 në Shtetet e Bashkuara. Nga 21,000 punonjësit e kompanisë, më shumë se 19,000 punojnë me orar të plotë.

 1. LinkedIn është i disponueshëm në 26 gjuhë

Kjo u lejon shumë përdoruesve globalë të hyjnë në rrjet në gjuhën e tyre amtare.

 1. Gratë përfaqësojnë gati 42% të lidershipit të LinkedIn

LinkedIn gjithashtu ka trajtuar në mënyrë aktive pabarazinë gjinore, me gratë që përfaqësojnë gati 42% të udhëheqjes së kompanisë. Ky është një progres i madh nga vitet e mëparshme dhe LinkedIn ka treguar përkushtimin e tij për të krijuar një mjedis gjithëpërfshirës për të gjithë përdoruesit e tij.

 1. Të ardhurat u rritën 21% nga viti në vit (në monedhë konstante) në tremujorin e parë të 2023

Rritja e të ardhurave ka qenë një prioritet kryesor për LinkedIn dhe bazën e tij të përdoruesve. Në tremujorin e parë të 2023, kompania raportoi rritje të të ardhurave prej 21% nga viti në vit (në monedhë konstante), dukshëm më i lartë se rritja prej 17% nga viti në vit nga tremujori i kaluar.

 Statistikat e përdoruesve të LinkedIn

Po kërkoni të prekni audiencën e gjerë profesionale të LinkedIn? Shikoni këto statistika të përdoruesve të LinkedIn për të udhëhequr strategjinë tuaj.

 1. LinkedIn ka 875 milionë anëtarë

Për ta vënë këtë numër në kontekst, Instagram aktualisht ka mbi 1.4 miliardë përdorues dhe Facebook ka pothuajse 3 miliardë. Pra, LinkedIn mund të mos jetë më i madhi nga rrjetet sociale, por me një fokus specifik biznesi, është një audiencë që ia vlen t'i kushtohet vëmendje.

 1. Mbi 77% e përdoruesve të LinkedIn nuk janë nga SHBA

Ndërsa SHBA është tregu më i madh i LinkedIn me mbi 194 milionë përdorues, rrjeti ka fituar tërheqje në mbarë botën. Në vendin e dytë renditet India me 96 milionë përdorues, e ndjekur nga Brazili me 60 milionë përdorues, Kina kontinentale me 57 milionë përdorues dhe Indonezia me 21 milionë përdorues.

 1. LinkedIn ka anëtarë në 200 vende dhe rajone në mbarë botën

Përdoruesit e LinkedIn jetojnë në më shumë se 200 qindra vende dhe rajone anembanë botës. Kjo përfshin mbi 227 milionë në Evropë, 49 në Lindjen e Mesme dhe Afrikë, 244 milionë në Azi dhe 136 milionë në Amerikën Latine.

 1. Pothuajse 60% e përdoruesve të LinkedIn janë midis 25 dhe 34 vjeç

Nuk është çudi që më shumë se gjysma e përdoruesve të LinkedIn janë në grupmoshën që po fillon dhe po rrit karrierën e tyre. Në fund të fundit, është një rrjet profesional.

 1. Bill Gates është personi më i ndjekur në LinkedIn

Themeluesi i Microsoft, Bill Gates është personi më i ndjekur në LinkedIn. Me më shumë se 35 milionë ndjekës ku ai poston vazhdimisht mesazhet e tij për audiencën.

 1. 8 persona punësohen përmes LinkedIn çdo minutë

Nëse statistika e fundit e LinkedIn nuk ju bindi se ia vlen të keni një prani solide në këtë rrjet, ky fakt duhet ta ndryshojë atë. Çdo kompani që planifikon të punësojë punonjës të rinj në 2022 ka nevojë për një faqe të sistemuar në LinkedIn për të ndihmuar në tërheqjen e talenteve të nivelit të lartë dhe për të shfrytëzuar kanalin për të rekrutuar kandidatë.

 1. Janë 101 aplikime për punë që dorëzohen çdo sekondë në LinkedIn

Për ta vënë në perspektivë këtë shifër tashmë të jashtëzakonshme, duhet ditur se 6,060 aplikacione të dërguara çdo minutë, 363,600 dërguar çdo orë, dhe 8.72 milionë aplikime për punë të dërguara çdo ditë./ AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2023 - KosovaJob LLC