Gjërat që punonjësit duan nga menaxherët e tyre

13 Mars '23

Gjërat që punonjësit duan nga menaxherët e tyre
	 	 

Punonjës të ndryshëm dëshirojnë gjëra të ndryshme nga menaxherët e tyre. Për shembull, disa punonjës duan një shef praktik, i cili i pyet çdo dy orë se  "Si po shkojnë gjërat?". Të tjerëve nuk u intereson të shohin shefin e tyre kaq shpesh, por u mjafton ta shohin një herë në vit në rishikimin e performancës.

Siç e dimë askush nuk e ka aftësinë t’ua lexoj mendjen andaj është e pamundur të dini saktësisht se çfarë duan punonjësit tuaj nga ju. Por një sondazh me 500 punonjës amerikanë, i botuar në librin "What People Want", nga Terry Bacon, zbulon se çfarë ka më shumë rëndësi për punonjësit.

9 gjërat që punonjësit kanë nevojë

 1. Ndershmëria. 90% thonë se duan ndershmëri dhe integritet nga menaxheri i tyre. Gënjeshtrat dhe sekretet janë vrasësit më të mëdhenj të besueshmërisë.
 2. Drejtësi. 89% duan që menaxheri i tyre të jetë i drejtë dhe t'i mbajë të gjithë punonjësit përgjegjës me të njëjtat standarde.
 3. Besimi. Më shumë se 86% duan t'i besojnë menaxherit të tyre.
 4. Respekt. 84% duan të respektojnë dhe të respektohen nga menaxheri i tyre.
 5. Besueshmëria. 81% thonë se duan të jenë në gjendje të mbështeten te menaxheri i tyre kur është e nevojshme.
 6. Bashkëpunimi. 77% duan të jenë pjesë e ekipit të menaxherit të tyre dhe atyre u kërkohet të kontribuojnë me ide dhe zgjidhje. Mbyllja e punonjësve do t'i mbyllë ata - dhe do t'i bëj të largohen.
 7. Te jeni realist. 76% duan që menaxheri i tyre të jetë një person realist. Punonjësit ndonjëherë kalojnë më shumë kohë me shefin e tyre sesa me familjet e tyre - ata nuk duan një mashtrim.
 8. Vlerësim. 74% duan që menaxheri i tyre t'i vlerësojë për atë që janë dhe çfarë bëjnë. Kur ishte hera e fundit që ndatë një "Faleminderit!" ose "Punë e shkëlqyer!" për punonjësit?
 9. Përgjegjshmëria. 74% duan që menaxheri i tyre të dëgjojë, kuptojë dhe përgjigjet. Bëhu një sfungjer, jo një mur me tulla.

4 gjërat që punonjësit nuk kanë nevojë

Ndërsa është e rëndësishme të dini se çfarë kanë nevojë punonjësit tuaj, është po aq jetësore të kuptoni se çfarë nuk duan nga menaxheri i tyre. Ndër gjetjet disi befasuese të sondazhit:

 1. Miqësia. Vetëm 3% duan që menaxheri i tyre të jetë mik për ta. Ashtu si në prindër, është më e rëndësishme të jesh një udhëheqës, mentor dhe shembull sesa një shok.
 2. Bisedë. Vetëm 14% duan të kenë biseda interesante me menaxherin e tyre.
 3. Mbështetje emocionale. Vetëm 25% duan mbështetje emocionale nga menaxheri i tyre. Punonjësit zakonisht e kërkojnë atë në mesin e bashkëpunëtorëve dhe jo tek një shef.
 4. Gëzimi. Vetëm 28% duan një menaxher të gëzuar ose të lumtur. Është më mirë që të ju respektojnë sesa të të pëlqejnë.

Përfundimi: Këto tipare janë të rëndësishme për t'u kuptuar, por ato nuk vlejnë për çdo punonjës. Kjo është arsyeja pse është më mirë që menaxherët të kuptojnë se çfarë dëshiron çdo punonjës individual dhe më pas të përpiqen t'i përmbushin ato nevoja. Në fund, punonjësit më të kënaqur qëndrojnë më gjatë, janë më besnikë, bëjnë punë më të mirë dhe e bëjnë shumë më të lehtë punën e një menaxheri.

Shpërndani lëvdata kur të jetë e nevojshme. Dhe më pas njoftoni kolegët. Vlerësimi i një pune të bërë mirë nuk kushton por do të thotë shumë për punonjësit tuaj.

 

Krijoni një rreth besimi. Punonjësit janë më të lumtur dhe punojnë më shumë kur u besojnë drejtuesve të tyre. Ata vendosin se cilët liderë mund t'u besojnë bazuar në mënyrën se si trajtohen punonjësit e tyre, shitësit e kompanive dhe klientët. Pyesni veten: A i trajtoj njerëzit me respekt në punë? Plus, mbani mend se besimi është një rrugë me dy drejtime. Punonjësit tuaj duhet të ndiejnë se edhe ju u besoni atyre.

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2023 - KosovaJob LLC