Si të flisni me shefin tuaj për një problem?

6 Mars '23

Si të flisni me shefin tuaj për një problem?
	 	 

Nëse ka një gjë që menaxherët kanë të përbashkët, është se ata të gjithë i urrejnë surprizat. Pra, nëse do t'i jepni ndonjë lajm menaxherit tuaj, kini kujdes se si e bëni atë.

Është shumë mirë që të mundoheni ta paralajmëroni shefin apo menaxherin tuaj për një problem sa më herët që është e mundur – derisa ai ose ajo ende mund të bëjë diçka për të. Nuk është kurrë një ide e mirë t'i hidhni problemet tuaja në prehrin e shefit tuaj. Në vend të kësaj, afrohuni dikujt që mund të ndërmjetësoj dhe ta marrë paraprakisht reagimin e tij. Këtu janë disa hapa të zgjuar që do të japin rezultate pozitive dhe zgjidhje.

Kërkoni kohë

Njoftoni shefin tuaj se do të dëshironit të flisni me të përpara se të hyni në zyrën e tyre ose t'i ndërprisni ata me një telefonatë me rëndësi. Njofton ata se keni një çështje të rëndësishme për të diskutuar dhe pyetini se kur do të ishte koha më e përshtatshme për të folur.

Sigurohuni që shefi juaj të jetë në deponim për t’i hapur disa tema

Sigurisht që keni një problem që juve ju preukupon , por shefi juaj mund të jetë i zënë me shuarjen e zjarreve të tjera që mund të jenë emergjenca më të mëdha se tuajat. Jini të vetëdijshëm për atë që po ndodh tjetër brenda kompanisë dhe jini të ndjeshëm kur i afroheni dikujt me një problem. Vëzhgoni rrethanat në mënyrë që ta kuptoni se kur shefi juaj është i mbingarkuar, në mënyrë që të qëndroni larg në atë moment. Afrojuni shefit tuaj kur ai ose ajo është në një vend të mirë për të pasur një diskutim produktiv.

Zotëroni vetë problemin

Shpjegoni situatën dhe jini të sinqertë se sa i madh është problemi, por mos e largoni problemin. Mos e bëni problemin tuaj problemin e tyre. Në vend të kësaj thoni: "Unë e di ky është problemi i imi për të zgjidhur", më pas kërkoni çdo sugjerim që mund të ketë shefi juaj. Menaxherët preferojnë të kërkohen për këshilla dhe mençuri në vend se t’ua kërkoni ta zgjidhin një problem për dikë tjetër.

Sigurohuni që të jeni gjithashtu në disponimin për të “marrë” nga të tjerët. Ju keni mundësinë të mësoni shumë nga dikush që e ka kaluar në gjëra të ngjashme më parë. Kjo është mënyra më e mirë për të zgjidhur mirë situatën aktuale dhe për të avancuar në karrierën tuaj./ AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2023 - KosovaJob LLC