5 sekretet e intervistës që do t'ju ndihmojnë të mposhtni kundërkandidatët

24 Shkurt '23

5 sekretet e intervistës që do t'ju ndihmojnë të mposhtni kundërkandidatët
	 	 

Shumë punëkërkues shqetësohen për mënyrën se si kandidatët e tjerë po performojnë në intervistat e punës. Megjithatë, nëse ndiheni shumë i shqetësuar për konkurrencën tuaj, kjo mund të ndikojë në performancën tuaj.

Në fund të fundit, nuk ka kuptim të shqetësoheni për gjëra të cilat nuk mund t’i kontrolloni. Krejt çfarë duhet të bëni është të përqendroheni vetëm që ta bëni më të mirën tuaj. AkademiPune ju përcjellë disa nga sekretet kryesore të intervistës se si të jeni më të sigurt dhe të mos shqetësoheni për konkurrentët tuaj.

1.Përqendrohuni në aftësitë tuaja unike

Të gjithë kemi diçka në të cilën jemi vërtet të mirë dhe kjo është ajo ku duhet të përqendroheni  më së shumti gjatë një interviste pune. Ky është specialiteti juaj—shërbimi që u ofroni punëdhënësve.

Në intervistën e punës, ju duhet të artikuloni se si do të fitoni ose kurseni paratë e kompanisë me shërbimin që ofroni. Pavarësisht nëse janë aftësitë tuaja të forta analitike, aftësia për të fituar klientë ose përvoja në drejtimin e fushatave të marketingut nëpër vende të ndryshme, përqendrohuni në atë me të cilën mund t’i kontribuoni kompanisë dhe gjithmonë mbështetni përgjigjet tuaja me shembuj.

  1. Jepni shembuj specifikë dhe të prekshëm

Shumica e njerëzve kanë një rezyme e cila nuk arrin t’i bind rekrutuesit se pse janë një kandidat i fortë. Mënyra për ta shmangur këtë është të jepni shembuj konkretë të prekshëm të asaj që keni arritur në punën e mëparshme/aktuale që do të ishin të rëndësishëm për punën për të cilën po aplikoni.

Në një intervistë pune, ndoshta do t'ju bëhen disa pyetje të intervistës në mënyrë që ju të jepni një shembull në përgjigjen tuaj. Përdorni modelin "Përvoja + Mësoni = Rriteni" në mënyrë që përgjigjet tuaja të jenë të qarta, koncize dhe të strukturuara.

3.Përdorni prova dhe shembuj konkretë në numra

Në vazhdim nga pika e mëparshme, është e rëndësishme të kopjoni çdo deklaratë ta lidhni me numra. Kjo është veçanërisht e vërtetë në lidhje me CV-në tuaj, ku duhet të vlerësoni përvojën tuaj të punës.

Numrat janë të shkëlqyeshëm për të demonstruar aftësitë dhe ekspertizën tuaj. A keni rritur të ardhurat apo keni kursyer kohë? Si i keni përmirësuar proceset apo procedurat? Me sa klientë keni ndërvepruar dhe sa i keni fituar çdo muaj? Të gjitha këto mund t’i demonstroni në numra.

4.Demonstroni aftësitë tuaja të buta

Udhëheqësit e kompanive dhe menaxheret zakonisht punësojnë njerëz që u pëlqejnë. Gjatë një interviste pune ata do të dëshironi që ju të demonstroni se keni aftësi të mira komunikimi, dini të silleni me njerëzit dhe keni integritet etj.

E vërteta është se punëdhënësit punësojnë për tre gjëra: personalitetin, aftësinë dhe përvojën. Ju mund të keni përvojën e duhur për një punë, por nëse menaxheri i punësimit nuk mendon se personaliteti juaj është i përshtatshëm për kulturën e kompanisë, ndoshta nuk do të merrni ofertën e punës. Pra, sigurohuni që të demonstroni aftësitë tuaja të buta për të provuar se jeni kandidati më i mirë për këtë punë, jo vetëm më i kualifikuari

5. Harrojeni Konkurrencën

Për ta bërë konkurrencën të parëndësishme thjesht duhet të mos shqetësoheni për kandidatët e tjerë. Nuk keni nevojë për stres shtesë kur kërkoni punë. Në vend të kësaj përqendrohuni në atë që mund t'i sillni kompanisë.

Nëse jeni të sigurt në veten tuaj dhe nuk shqetësoheni për gjërat që nuk mund t'i kontrolloni, do t’ia dilni të shkëlqeni në intervistë/ AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2023 - KosovaJob LLC