A mund ta paguani dikë për t’ju gjetur punë?

27 Shtator '22

A mund ta paguani dikë për t’ju gjetur punë?
	 	 

Po, mund ta bëni këtë. Çështja ëshë se si. Këtë mund ta bëni duke gjetur njerëz profesionistë për ta hulumtuar tregun, por jo për t’i dhënë dikujt shuma të caktuara për t’jua bërë një vend pune diku.

Rekruterët dhe “headhunters” janë njerëzit më të duhur për një numër arsyesh. Me këta persona biseda për kompensim mund të ndodhë menjëherë, në krahasim me ndjekjet e procedurave të intervistave për pune, në të cilat negociatat për pagë bëhen në fazën e fundit.

Pra, janë këta profesionistë që jua rrisin mundësitë për ta gjetur punën tuaj të ëndrrave. Por, duke qenë se këta punojnë agjenci të rekrutimit, ata e bëjnë këtë për kompani e jo për individë, pra përfundimi është se këtë e bëjnë pa pagesë.

Mbeten ende opsione kur mund ta paguani dikë i cili ua lehtëson gjithë porcesin e punësimit, por edhe i rritë mundësitë.

Cilët profesionistë mund t’ju gjëjnë punë?

Profesionistët që mund t’ju ndihmojnë në të gjithë procesin e punësimin ose vetëm pjesërisht janë:

  • Rekruterët dhe “headhunters”
  • Projektuesit e CV-së
  • Trajner i karrierës

Rekruterët

Me profesionistë të tillë nuk keni nevojë të shqetësoheni për pagesë. Si mund të kontaktoni me ta?

Hulumtoni për agjenci të rekrutimit

Edhe në Kosovë, agjencitë e punësimit po shtohen. Gjeni agjencinë më të mirë të rekrutimit për ju, sipas industrisë, shtrirjes gjeografike, shkallës së vendosjes së suksesshme dhe niveleve të karrierës me të cilat keni punuar!

Bisedoni me ta

Kontaktoni këto kompani, dërgoni CV-në dhe bëni ta kuptojnë që jeni duke kërkuar punë në mënyrë aktive. E nëse nuk ju kontaktojnë brenda dy javëve, vazhdoni t’i kontaktoni më ndonjë email.

Projektuesit e CV-së

Që të bini në sy të rekrutervë profesionalë, është e rëndësishme që CV-ja juaj të jetë që merr vëmendje (për të mirë). Ka kompani por edhe punonjës të pavarur që merren edhe me këtë pjesë. Nëse “e punësoni” dikë për ta redaktuar CV-në tuaj mund të jetë një hap i mirë që ta gjeni punën e dashuruar që përkon me aftësitë që keni. Sigurisht duhet t’i hulumtoni çmimet, nëse mund ta përballoni një gjë të tillë.

Trajnerët e karrierës

Trajnerët e karrierës janë aty për t’ju ndihmuar në karrierën tuaj për të vazhduar në një drejtim plotësisht të ri. Ata ofrojnë të dhëna dhe udhëzime për shumë aspekte të hulumtimit për punë dhe procesin e tranzicionit të karrierës, përfshirë këtu CV-në, aftësitë për intervistim, vendosjen e qëllimeve etj.

Konsultimi me trajnerë të karrierës për të gjetur punë, ju bën më të qassheme për të gjetur punë.

Pse duhet ta paguani dikë për t’ju ndihmuar në punësim?

Disa nga arsyet pse duhet ta merrni seriozisht konsultimin me dikë tjetër për t’ju ndihmuar të gjeni punë janë:

  • Krijoni imazh të mirë në treg
  • Njiheni me tregun dhe industrinë
  • Mësoni aftësi të reja
  • Dalloheni nga kandidatët e tjerë
KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2023 - KosovaJob LLC