10 shenja që tregojnë se jeni personi i duhur për karrierën në shitje

13 Qershor '22

10 shenja që tregojnë se jeni personi i duhur për karrierën në shitje
	 	 

Nëse e keni menduar ta zhvilloni karrierën në industrinë e shitjes është koha ta rishikoni fillimisht këtë rrugë. Janë 10 shenja që mund t’ju tregojnë a jeni për këtë industri apo jo.

Jeni të shkëlqyeshëm me njerëzit

Aftësitë ndërpersonale shpesh përbëjnë thelbin e grupit të aftësive të shitësve, sepse ata shpenzojnë shumë kohë duke folur dhe duke u njohur me njerëzit. Këto aftësi mund të përfshijnë gjëra të tilla si ndjeshmëria dhe dhembshuria, si dhe aftësitë e të dëgjuarit. Puna mirë me njerëzit ju lejon të krijoni marrëdhënie me klientët që keni dhe klientët e mundshëm, gjë që mund të rrisë shanset tuaja për të mbyllur shitjen. Aftësitë ndërpersonale ju lejojnë gjithashtu të punoni në mënyrë efikase si pjesë e një ekipi dhe të krijoni një ndjenjë komuniteti në vendin tuaj të punës.

Kënaqeni duke mësuar

Shitja ëstë industri gjithnjë në ndryshim që mund të ndryshojë ashtu si edhe siç produktet, shërbimet dhe pritshmëritë e klientëve. Ndjekja aktive e të mësuarit është një pjesë thelbësore e të qenit një shitës i mirë. Edukimi i vazhdueshëm i vetes mund t'ju ndihmojë të qëndroni konkurrues në treg, kështu që mund ta keni më të lehtë nëse ju pëlqen të mësoni gjëra të reja. Mund të ndjekni trajnime, seminare ose thjesht të lexoni libra. Gjithashtu mund të mësoni nga përvoja e drejtpërdrejtë duke ndjekur mundësi për të mësuar aftësi të reja ose për të punuar në një mjedis tjetër.

I menaxhoni mirë refuzimet

Gjatë kohës tuaj në shitje, mund të përjetoni refuzim nga një klient i mundshëm apo edhe ndonjë koleg. Kur një klient aktual ose klient i mundshëm refuzon ofertën tuaj, ata thjesht nuk janë të interesuar për shërbimin ose produktin në atë kohë. Është e rëndësishme ta pranoni këtë si një refuzim të ofertës suaj, jo si një sulm personal. Kjo mund t'ju ndihmojë të shmangni humbjen e besimit tuaj. Refuzimi mund të jetë gjithashtu një mundësi mësimi për të përmirësuar disa aftësi të buta që mund t'ju ndihmojnë të krijoni një hap më të mirë shitjesh.

Jeni të organizuar

Punët e shitjes shpesh përfshijnë detyra të shumta dhe projekte të njëkohshme, gjë që i bën aftësitë organizative një mjet vendimtar në grupin tuaj të aftësive. Mbajtja e organizuar e kohës, e informacionit dhe e pikave të shitjeve mund t'ju ndihmojë të aksesoni më lehtë informacione të rëndësishme, të maksimizoni efikasitetin e hapësirës suaj të punës dhe t'u ofroni klientëve pikë më bindëse. Aftësitë organizative zakonisht vijnë nga përvoja, por ju gjithashtu mund të mësoni të bëheni më të organizuar duke ushtruar në fushat personale të jetës suaj.

Jeni bindës

Bindja është një aftësi e rëndësishme për shitësit, sepse ata punojnë për të ndikuar tek klientët dhe perspektivat e tyre për të blerë një produkt ose shërbim. Çelësi i bindjes është krijimi i një marrëdhënieje me klientin përmes bisedës. Një lidhje më personale mund t'ju ndihmojë të përcaktoni nevojat individuale të klientit dhe t'i lidhni ato me produktin ose shërbimin tuaj. Pasi të ekzistojë kjo lidhje, ju mund ta bindni më lehtë dikë që të bëjë një blerje duke paraqitur produktin ose shërbimin tuaj si një zgjidhje për problemin e tyre.

Keni gjuhë dhe aftësi të shkëlqyeshme komunikimi

Si shitës, mund të komunikoni me klientët, kolegët, mbikëqyrësit dhe klientët potencialë. Kjo shpesh kërkon njohjë të mirë të gjuhës tuaj amtare dhe madje edhe të gjuhëve dytësore, gjë që ju lejon të lexoni, shkruani dhe komunikoni verbalisht me të tjerët. Aftësitë e shkëlqyera gjuhësore dhe komunikuese ju ndihmojnë të krijoni besim, të krijoni bisedë dhe t'i përcillni qartë ndonjë mesazh klientit. Për shembull, ju mund të flisni rrjedhshëm dy gjuhë, gjë që mund t'ju japë një avantazh kur flisni me klientët që flasin njërën gjuhë. Aftësitë e komunikimit janë gjithashtu thelbësore për punën në grup dhe vendosjen e pritshmërive për njerëzit e tjerë.

Jeni më të mirët në mjedise dinamike

Mjediset e shitjeve janë shpesh shumë dinamike, me qëllime dhe sfida që ndryshojnë vazhdimisht dhe me nevojën për t’i lëvizur shpejt pikëpamjet dhe klientët përmes kanalit të shitjeve. Sa më shpejt të mund t’i konvertoni potencialë në klientë, aq më të larta mund të jenë të ardhurat e kompanisë dhe aq më shumë klientë mund të mbajë. Nëse jeni shumë të mirë në plotësimin e afateve kohore dhe mund të qëndroni të qetë nën presion mund të jeni i përshtatshëm për një pozicion shitjeje.

Jeni të orientuar drejt ekipit

Shitësit zakonisht punojnë si pjesë e një ekipi më të madh me shitës të tjerë, mbikëqyrës dhe trajnerë. Të jesh i orientuar drejt ekipi do të thotë të kesh aftësinë për t'u lidhur me qëllimet e ekipit, të punosh me të tjerët për t'i përmbushur ato qëllime, t’i kuptosh nevojat dhe pritshmëritë e anëtarëve të ekipit tënd dhe të japësh e të pranosh komente. Nëse shkëlqeni si pjesë e një ekipi, një punë në shitje mund të jetë një rrugë e kënaqshme karriere për t'u ndjekur. Puna me një ekip shitjesh ju jep mundësinë të mësoni rreth njerëzve me prejardhje të ndryshme dhe të përjetoni kënaqësinë kolektive të arritjes së qëllimeve të ekipit.

Keni vetëbesim

Besimi është një aftësi e rëndësishme në një mjedis të shitjeve, sepse një klient mund të ndihet më entuziast për një blerje kur portretizoni besim gjatë shitjeve. Besimi ndihmon në ndërtimin e besimit midis jush dhe klientit dhe midis klientit dhe produktit ose shërbimit. Kjo përfshin të qenit i sinqertë në lidhje me veçoritë dhe çmimet e produktit dhe të qenit në gjendje t'u përgjigjeni me saktësi pyetjeve. Vetëbesimi është një aftësi që mund ta ndërtoni me vetëafirmime dhe duke zhvilluar aftësitë tuaja të industrisë dhe aftësitë e buta të transferueshme.

Jeni të mirë në vetëmenaxhim

Punët e shitjes zakonisht kërkojnë një nivel të caktuar të vetëmenaxhimit dhe disiplinës. Për shembull, mund t'ju duhet të menaxhoni kohën tuaj, të motivoni veten për të marrë projekte shtesë dhe të vendosni qëllime. Një mjedis shitjesh mund të jetë konkurrues, kështu që aftësitë e zhvilluara mirë të vetëmenaxhimit mund t'ju ndihmojnë të mbani avantazhin tuaj konkurrues dhe t’i maksimizoni shitjet mujore. Ai është gjithashtu një mënyrë për të krijuar reagime personale në mënyrë që të mund të shikoni më nga afër pikat e forta dhe të metat tuaja si dhe të përmirësoheni në mënyrë aktive. /Akademi Pune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2022 - KosovaJob LLC