6 këshilla për kërkimin e punës që janë aq të thjeshta sa të gjithë i harrojnë

28 Korrik '21

6 këshilla për kërkimin e punës që janë aq të thjeshta sa të gjithë i harrojnë
	 	 

Zakonisht punë-kërkuesit kur janë duke kërkuar punë fillojnë nga gjërat e mëdha, duke i lënë pas dore disa nga këshillat, të cilat megjithëse themelore nuk merren parasysh, mbase pikërisht për shkak të kësaj. Kështu që, le t’i zbërthejmë gjërat në një listë të shkurtër këshillash, të cilat ju ndihmojnë në krijimin e një strategjie të mirë, në mënyrë që të gjeni një punë, ose të paktën ta shkurtoni kohën e panevojshme dhe zhgënjimin.

Mos dilni jashtë punës

Kur aplikoni për një punë përmes një procesi të aplikimit të internet, patjetër që CV-ja juaj do të kontrollohet nga një sistem filtrues i aplikantëve dhe pastaj edhe nëpër sytë e rekruterëtve. Kështu që, ju takon që ta thjeshtësoni këtë proces. Kjo bëhet duke lexuar më vëmendje përshkrimin e punës. A po i përmendni aftësitë tuaja që përkojnë më atë që ajo kompani dhe pozitë është duke kërkuar?

Mos u kufizoni në aplikacionet online gjatë kërkimit të punës     

Mos u ndalni në momentin kur aplikoni për atë pozitë, shkoni më tutje! Vazhdoni të kërkoni për njerëzit që punojnë në atë kompani dhe rekruterët!

Mos harroni se CV -ja juaj dhe profili i LinkedIn nuk duhet të jenë të palëvishme

Trajtoni dokumentet e aplikimit si diçka të gjallë që ndryshon dhe rritet vazhdimisht, po ashtu edhe profilin tuaj në LinkedIn! Ato mund të duken pa frymë, mirëpo nëse nuk përshtaten, mos kini frikë t’i modifikoni dhe t’i ndryshoni termat kryesorë!

Nëse jeni një punëkërkues i fshehtë, mos harroni të çaktivizoni transmetimet e aktivitetit tuaj, kur bëni redaktime në profilin tuaj LinkedIn. Nëse shefi ose kolegët tuaj aktualë janë të lidhur me ju në LinkedIn, ata mund të dyshojnë për të gjitha ndryshimet e shpeshta.

Pranoni që kurrë nuk do të mërzitni askënd që t'ju punësojë

Fjalinë „bëhu këmbëngulës në gjetjen e punës!“, shumëkush e nënkupton si „bëhu i bezdisshëm!“. Kjo është e gabuar. Mund t’i keni mësuar të gjitha frazat e zakonshme përmendësh, por ato nuk do t’ju dallojnë nga turma e aplikuesve. Në vend të kësaj, jepini vetes lirinë të jeni i dashur dhe më ndryshe, gjithmonë brenda kornizave të profesionalitetit.

Nëse nuk jeni në LinkedIn, pothuajse nuk ekzistoni

Duke e marrë parasysh se pothuajse të gjithë rekruterët e përdorin LinkedIn si mjetin kryesor të kërkimit, kjo mundësi nuk duhet nënvlerësuar. Nëse jen profesionistë nuk duhet vetëm të jeni aty, por edhe ta përdorni në avantazhin tuaj të plotë. Po sikur një ditë një rekrutues të hyjë në LinkedIn duke kërkuar në gjeografinë tuaj, dikë më përvojën që keni ju dhe ju nuk jeni aty, do ta humbisn një rast të shkëlqyeshëm ndoshta.

Falënderimi juaj ka rëndësi

Merrni parasysh që të dërgoni letër falënderimi menjëherë pas intervistës. Kjo ju bën që të shiheni më në sy të mirë nga kandidatët dhe të dukeni më profesionalë./Akademi Pune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2022 - KosovaJob LLC