Pyetjet më të shpeshta të intervistës për programerët

4 Qershor '21

Pyetjet më të shpeshta të intervistës për programerët
	 	 

Në qoftëse është programimi rruga që keni zgjedhur atëherë Akademi Pune, ua lehtëson procesin e punësimit. Mësoni 5 pyetjet dhe përgjigjet e duhura për to, që bëhen në intervistat e punës!

Cila ishte gjuha e parë e programimit që e ke mësuar?

Përgjigja për këtë pyetje mund t’iu tregojë intervistuesve shumë në lidhje me interesin e aplikantit për punë në programim. Në bazë të programeve që ata kanë mësuar mund ta shohin se sa seriozisht është marrë ai me programimin.

Çfarë ju pëlqen në lidhje me programimin?

Si i përgjigjen kandidatët kësaj pyetjeje tregon për personalitetet e tyre dhe, se si ata mund të përshtaten në ekipin ekzistues të programuesve në atë kompani. Ju mund të jeni një anëtar i ri i ekipit që gëzon detyra që nuk ju pëlqejnë punonjësve të tjerë.

Shembull: Më pëlqen të shikoj kodin në mënyrë që të gjej gabime dhe t'i rregulloj ato. Në fakt, gjithmonë kam dashur të rregulloj gjërat në mënyrë metodike. Kur isha fëmijë, babai im dhe unë rregulluam një makinë të një tipi shumë të vjetër. U desh një qasje e përpiktë dhe shumë durim.

Çfarë është pjesa më e vështirë e të punuarit si promgramer kompjuterësh?

Është e natyrshme që programuesit e kompjuterëve të fshehin dobësitë e tyre. Sidoqoftë punëdhënësit, duhet të gjejnë dobësitë dhe pikat e forta të secilit person. Se si dikush i përgjigjet kësaj pyetjeje mund t'ju japë pasqyrë mbi personalitetin e personit si dhe ato pjesë të projekteve që aplikanti mund të mos i pëlqejë.

Shembull: Sado që më pëlqen të ulem në kompjuterin tim dhe të zgjidh problemet, më duhen pushime të rregullta për të ruajtur fokusin tim. Pas dy orësh që shikoj në ekran, më duhet të bëj një shëtitje të shkurtër për t’u qetësuar dhe për ta bërë trupin aktiv.

Cila është gjuha juaj e preferuar e programimit?

Çdo programues ka një gjuhë të preferuar. Nëse punëdhënësi arrinë t’i gjejë punonjësit që kanë pëlqime të caktuara rreth gjuhëve të programimit, do të shohin më shumë produktivitet dhe më shumë kënaqësi nga puna.

Shembull: "Më pëlqen ta përdori “JavaScript”, sepse është një gjuhë elegante me shumë qëllime. Ashtu si shumica e koduesve, unë e mësova JS kur fillova të ndërtoja faqe në internet. JavaScript e bën të lehtë për faqet e internetit dhe vizitorët për të bashkëvepruar me njëri-tjetrin.”

Çfarë do të kontribonin aftësitë dhe personaliteti juaj në ekipin tonë?

Punëdhënësit duhet ta dinë se çfarë tiparesh pozitive do të sjellin aplikantët në kompaninë e tyre. Bërja e kësaj pyetje u jep punonjësve të mundshëm mundësi për të folur për veten e tyre dhe se si ata parashikojnë të punojnë për kompaninë në të cilën kanë aplikuar.

Shembull: Më pëlqen të zgjidhë probleme të vështira. Nëse anëtarët e tjerë të ekipit tuaj nuk mund të gjejnë zgjidhjen e duhur, atëherë unë do ta kërkoj atë. Në të njëjtën kohë, unë jam lojtar ekipi. E di që njerëzit e tjerë kontribojnë shumë punë për çdo projekt. Edhe kur gjej një zgjidhje që të tjerët nuk mund ta bënin, jam i lumtur ta ndaj suksesin me të gjithë./Akademi Pune

 

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2022 - KosovaJob LLC