Ndërtimi i ekipit kur punoni në distancë

28 Gusht '20

Ndërtimi i ekipit kur punoni në distancë
	 	 

Bota e punës po ndryshon me shpejtësi. Ndërsa teknologjia hap perspektivat e punës në përmasa globale, kultura e vendit të punës ndryshon me të. Ndryshimi kryesor janë punëtorët në distancë.

Ndërtimi i ekipit virtual është procesi i vazhdueshëm i mbledhjes së ekipeve në distancë. Ajo ndihmon ekipin tuaj të arrijë lidhje më të thella duke krijuar një mjedis bashkëpunues që është i ngjashëm me një mjedis të brendshëm zyre.

Pse është e rëndësishme ndërtimi i ekipit virtual?         

Distanca fizike e punës nga shtëpia mund të shndërrohet shpejt në distancë emocionale e cila nga ana tjetër, çon në izolim. Dhe kur punonjësit tuaj ndjehen të izoluar, ata nuk do të jenë të kënaqur të punojnë përkrah anëtarëve të ekipit të tyre! Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të krijoni një mjedis të rehatshëm ekipi, në të cilin punëtorët mund të mbështeten.

Përpjekjet për ndërtimin e ekipit virtual përbëhen nga disa strategji, lojëra dhe aktivitete të dizajnuara me kujdes që synojnë të sjellin më shumë ndërveprim njerëzor në punën nga distanca. Këto forma ndihmojë ekipin tuaj të lidhen me njëri-tjetrin ku inkuadrohet i të gjithë stafi si pjesë e komunitetit.

Pauzat e përbashkëta

Një pushim kafeje në komunitet është një mënyrë e lehtë por efektive për të arritur anëtarët e ekipit tuaj. Programoni një periudhë 15-minutëshe çdo ditë ose javë kur njerëzit në ekipin tuaj mund të bashkohen në një bisedë video të mbajtur përmes softuerit të menaxhimit të ekipit tuaj.

Përdorni ato 15 minuta për të shijuar një filxhan kafe dhe bisedoni. Bisedat tuaja mund të jenë të lidhura me punën ose ato mund të jenë thjesht temë e lirë, ato mund të jenë njësoj si pauzat për kafe në zyrë së bashku.

Hapësira e dedikuar për bisedë

Kjo është më shumë një praktikë e vazhdueshme për krijimin e ekipit, por mund të jetë e shkëlqyeshme për mbajtjen e anëtarëve të ekipit të angazhuar rregullisht. Përkushtoni një hapësirë bisede në aplikacionin e menaxhimit të ekipit tuaj. Aplikacionet që mund t’i përdorni janë Zoom ose Skype. Sigurohuni që të udhëheqni me shembull duke postuar gjëra të tilla si video kreative dhe kuota inspiruese në mënyrë që anëtarët e tjerë të ekipit të ndjehen më të relaksuar.

Teste për vlerësimin e personalitetit

Përfundimi i testeve të personalitetit ndihmon secilin anëtar të ekipit të kuptojnë më shumë rreth personalitetit nëse janë introvertë ose ekstrovertë, mendimtarë, tipa dominues, të ndrojtur apo optimist. Të njiheni me anëtarët e ekipit tuaj dhe t'u jepni atyre një shans për t'u njohur me njëri-tjetrin, në një nivel më të thellë do t'i ndihmojë të gjithë të lidhen dhe të mësojnë se si të komunikojnë në mënyrën më efektive të mundshme.

Ka shumë arsye se pse duhet të jetë prioritet ndërtimi i ekipit midis punëtorëve tuaj në distancë. Disa nga përfitimet kur i gjithë i ekipi angazhohet në ndërtimin e ekipit janë:

Përmirësohen marrëdhëniet

Anëtarët e ekipit tuaj mund të mos punojnë të gjithë në të njëjtën zyrë. Mirëpo, kjo nuk do të thotë se ata nuk mund të kenë marrëdhënie të forta me njëri-tjetrin. Punëtorët në distancë do të kenë një kohë më të lehtë për të bashkëpunuar në projektet e ardhshme nëse mendojnë se njohin njëri-tjetrin dhe janë të qetë të komunikojnë me njëri-tjetrin për më shumë sesa çështje sipërfaqësore.

Ngritet produktiviteti

Gjatë punës në distancë kur ekipet janë në kontakt si përmes komunikimin me mesazhe apo video thirrjeve, gjasat që ata të jenë produktiv dhe efikas janë më të mëdha. Ata do të jenë në gjendje të përkrahin njëri-tjetrin dhe të ndjehen më të motivuar për të arritur qëllimet e tyre individuale dhe të lidhura me ekipin./AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2022 - KosovaJob LLC