7 aftësi komunikimi që duhet t’i shtoni në CV

21 Gusht '20

7 aftësi komunikimi që duhet t’i shtoni në CV
	 	 

Kur aplikoni për një punë që kërkohet nga ju të komunikoni me kolegë, klientë ose publikun, mund t'ju duhet të sqaroni se keni aftësitë e duhura të komunikimit. Duke theksuar aftësitë tuaja të komunikimit në CV-në tuaj, ju mund të tregoni se i keni të përvetësuara ato në mënyrë që punëdhënësit e mundshëm të mund t'ju identifikojnë shpejt si kandidat potencial.

Pse duhet të përfshini aftësitë e komunikimit në CV-në tuaj?

Komunikimi është një aftësi e butë që kërkon një kohë të konsiderueshme dhe praktikë për ta zotëruar. Nëse jeni të aftë veçanërisht në fusha të tilla si shkrimi, të folurit, dëgjimi aktiv dhe negocimi, duke i theksuar ato në CV-në tuaj do t'ju ndihmojë të tregoni një punëdhënësi të mundshëm që pëlqeni punën në ekip dhe punoni mirë në grup. Këto lloje janë veçanërisht të rëndësishme në fusha të tilla si marketing, reklamim ose shitje, por ato mund t'ju sjellin dobi në industri të ndryshme.

7 aftësi komunikimi që patjetër duhet t’i theksoni në CV kur aplikoni për punë:

Aftësia për të shkruar

Nëse puna kërkon që ju të shkruani raporte, të krijoni kopje reklamash ose të dërgoni postë elektronike efektive, atëherë aftësitë për të shkruar janë të rëndësishme për shumë pozita. Kur renditni aftësitë e të shkruarit në CV-në tuaj, mos harroni të përfshini terma si “copywriting” ose shkrimi i raportit.

Të folurit

Aftësitë e të folurit janë të domosdoshme nëse aplikoni për një punë që kërkon të komunikoni gojarisht me klientët ose të menaxhoni ekipe. Shtimi i aftësive të të folurit në CV mund të jetë një mënyrë e zgjuar për të treguar se ju dini të ndani idetë në mënyrë të qartë dhe efektive.

Dëgjimi

Aftësitë e dëgjimit janë thelbësore nëse po aplikoni për një punë në shërbimin ndaj klientit, punë sociale, menaxhim ose shumë fusha të tjera. Theksimi i aftësive tuaja të dëgjimit tregon që ju mund të dëgjoni dhe kuptoni ato që thonë të tjerët dhe që dini se si t'i bëni kolegët dhe klientët të ndjehen të vlerësuar.

Negocimi

Në fusha të tilla si shitje apo pozita menaxheriale aftësitë për negocim janë tejet me rëndësi. Futja e aftësive negociuese në CV-në tuaj tregon se mund të vlerësoni me saktësi nevojat e të tjerëve, të komunikoni qartë kërkesat tuaja dhe të komprometoni në mënyrë efektive.

Aftësi për ndërtimin e ekipit

Çdo menaxher ka nevojë për aftësi në krijimin e ekipit dhe nxjerrja në pah e këtyre aftësive mund t'ju ndihmojë të theksoni gatishmërinë tuaj për një pozicion udhëheqës. Përfshirja e këtyre aftësive në CV tregon se ju mund të komunikoni mirë me grupe, të motivoni ekipe për të arritur qëllime dhe për të shpërblyer anëtarët e ekipit në mënyrë të duhur.

Sinqeriteti

Shumë menaxherë aspirojnë të komunikojnë me ndershmëri, pasi kjo strategji mund të frymëzojë besimin midis anëtarëve të ekipit. Nëse theksoni se i jepni përparësi komunikimit të ndershëm, tregon se ju vlerësoni origjinalitetin, transparencën dhe besimin, si dhe përpiqeni t'i futni këto cilësi në ekipin tuaj.

Empatia
Empatia do të thotë të bashkëndjeni atë që përjeton tjetri. Ajo është njëra ndër cilësitë thelbësore për profesionistët në çdo industri, veçanërisht në nivelin e menaxhimit. Kur i përfshini këto aftësi në CV-në tuaj, tregoni se vlerësoni pikëpamjet e të tjerëve dhe mbani mendje të hapur për ide alternative, të cilat mund t'ju ndihmojnë të shkëlqeni në karrierën tuaj./AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2022 - KosovaJob LLC