A duhet ta përdorni “Open to work” në LinkedIn, pse disa ekspertë nuk pajtohen?

27 Qershor '24

A duhet ta përdorni “Open to work” në LinkedIn, pse disa ekspertë nuk pajtohen?
	 	 

Kur jeni duke kërkuar për një punë të re, mund t'ju duket e kotë të njoftoni sa më shumë njerëz që të jetë e mundur. Por ekspertët e karrierës ka opinione të ndryshme sa i përket banerit "i hapur për punë" të LinkedIn - shenja jeshile që shfaqet pikërisht nën foton tuaj nëse vendosni ta aktivizoni.

"Është flamuri më i madh i kuq te një kandidat për punë”.  thotë Nolan Church, ish-rekruter i Google dhe CEO aktual i kompanisë së të dhënave të pagave FairComp.

“Ekziston një besim në rekrutimin se njerëzit më të mirë nuk po kërkojnë punë,” thotë ai, dhe për këtë arsye ata njerëz nuk do të reklamonin as që po kërkojnë punë. Ish-rekruteri i Amazon dhe trajneri aktual i karrierës Lindsay Mustain është dakord me këtë.

Kur bëhet fjalë për rekrutimin, gjithçka ka të bëjë me një dinamikë pushteti, thotë ajo. Rekrutuesit duan t'ju duan, jo anasjelltas. Me atë baner të aktivizuar, “sepse të duhet diçka nga unë, kjo do të thotë se unë kam fuqinë në këtë bisedë”, thotë ajo. Dhe kjo mund të jetë një hap prapa.

Por jo të gjithë ekspertët e karrierës pajtohen, dhe të dhënat e vetë LinkedIn nuk e mbështesin domosdoshmërisht këtë mendim. Ja se si faqja ka gjetur se baneri ndikon tek punëkërkuesit.

Më shumë se 33 milionë përdorues të LinkedIn e kanë atë aktualisht

LinkedIn prezantoi banerin “i hapur për punë” gjatë pandemisë Covid-19, në qershor 2020, kur miliona njerëz e mbetën pa punë vetëm brenda disa javësh. Kompania kishte ofruar tashmë një veçori për t'u sinjalizuar rekrutuesve privatisht kur dikush po kërkonte, por pandemia dukej se tregonte nevojën për diçka më publike, tha një zëdhënës i LinkedIn për CNBC Make It.

Këto ditë, shenja është e njohur gjithandej. Sipas sajtit më shumë se 33 milionë njerëz në LinkedIn aktualisht po e përdorin atë.

LinkedIn nuk mund të tregojë domosdoshmërisht se sa oferta pune kanë rezultuar nga përdorimi i banerit (ata nuk mund të shohin mesazhe private midis njerëzve). Por ata kanë parë se njerëzit që e e aktivizojnë atë kanë dy herë më shumë gjasa të marrin mesazhe nga një rekrutues. Këta njerëz kanë gjithashtu 20% më shumë gjasa të marrin mesazhe nga komuniteti i LinkedIn në përgjithësi, disa prej tyre mesazhe për hapje pune në kompani.

Për kompanitë më të vogla, "mund të jetë vërtet, me të vërtetë e dobishme"

Një përfitim i përdorimit të banerit është se kompanitë më të vogla që nuk kanë buxhet për versionin e rekrutuesve të LinkedIn mund të shohin se kush po kërkon punë.

Kur kompania e trajnerëve ekzekutive dhe drejtuese e Angelina Darrisaë C-Suite Coach po punësonte, baneri "ishte diçka që thjesht e bënte shumë më të lehtë kërkimin e kandidatëve", thotë ajo.

"Për ato kompani më të vogla, mund të jetë me të vërtetë e dobishme në identifikimin e talenteve të rinj," thotë ajo, duke shtuar se, "ju përcaktoni cilësinë e talentit në procesin e intervistës, jo duke ngritur dorën e tyre dhe duke thënë: "Hej. , jam në dispozicion.'”

Nëse 'profili juaj është i varfër’, nuk do të ketë rëndësi

Në fund të fundit, mund të jetë për shkak të përshtatjes kulturore. Disa punëdhënës e shohin shenjën të dobishme, të tjerve nuk iu bën përshtypje. "Është si një zhdukje e mundësive që ju të gjeni të duhurin për ju," thotë Darrisaë.

Dhe pavarësisht nga baneri, ajo që ka më shumë rëndësi është ajo që është në profilin tuaj në LinkedIn: një listë e titujve tuaj të mëparshëm dhe aktualë, arritjet tuaja në secilën pozitë, fjalë kyçe të rëndësishme për punët tuaja, lidhje të paraqitura me disa nga punët dhe aktivitetet tuaja që tregojnë se jeni të angazhuar në biseda për industrinë tuaj.

“Nëse jeni ‘të hapur për të punuar’, por profili juaj është ‘i varfër’, nuk do të bëjë aspak ndryshim,” thotë trajneri i karrierës Phoebe Gavin. "Sepse edhe nëse një rekrutues ju gjen, ata nuk do të mësojnë asgjë të dobishme”.

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2024 - KosovaJob LLC