Si ta kuptoni se një kompani nuk po ofron pagë “kompetitive” si në shpallje të punës?

26 Qershor '24

Si ta kuptoni se një kompani nuk po ofron pagë “kompetitive” si në shpallje të punës?
	 	 

Postimet e vendeve të punës që pretendojnë se ofrojnë një "rrogë konkurruese" janë në rritje, duke tërhequr shumë punonjës që duan të dinë se sa para mund të fitojnë!

Derisa mund të kuptoni diapazonin e pagave pas një ose dy bisedash, mund të mos dëshironi të shkoni shumë larg pa pasur një ide, në rast se ajo që ofrohet nuk është asgjë afër asaj që jeni të gatshëm të pranoni.

Nëse jeni në fillim të një procesi punësimi pa qartësi page, mund të ketë indikacione të hershme që premtimi për një "rrogë konkurruese" është bosh. Këtu janë disa shenja alarmuese për t'u kujdesur në bisedat me rekrutuesit dhe menaxherët e punësimit.

Ata shmangin të flasin për pagën kur ju e përmendni atë

Një alarm është kur një rekrutues nuk është i gatshëm të diskutojë pagën, thotë Bonnie Dilber - një drejtuese rekrutimi në kompaninë e softuerit “Zapier|.

Veprime të tjera që ndezin këmbanat e alarmit: Kur një menaxher i rekrutimit thotë se ata nuk flasin për pagën sepse nuk duan që kjo të ndikojë në interesin e një kandidati dhe një punëdhënës që kërkon pritshmëritë tuaja për pagën derisa refuzon të zbulojë atë që ofrojnë.

"Unë nuk do të eliminoja një punëdhënës të mundshëm bazuar vetëm në mungesën e transparencës së pagave, por do të prisja që ata të flisnin hapur për këtë në procesin e intervistës," thotë Dilber.

Vazhdojnë ta shtyjnë bisedën për pagat

Mund të ketë disa arsye të mira pse një kompani nuk ofron një shifër pagash në fillim të procesit të punësimit, thotë Jeff Hyman, një rekrutues ekzekutiv prej 28 vitesh.

Punëdhënësi mund të mos ketë parë kandidatë të mjaftueshëm për të arritur një gamë pagash, ose personi që flet me ju mund të mos jetë vendimmarrësi dhe mund të ketë nevojë për miratimin e shefit të tij përpara se t’ua tregojë një numër, thotë ai.

Por nëse kompania vazhdon t'i shmanget bisedës së pagave pas intervistave të shumta, kjo është një shenjë alarmante dhe ju bëni mirë të tërhiqeni nga ky proces.

Mund të nënkuptojë se punëdhënësi ende nuk e ka idenë se çfarë duan të paguajnë për pozitën tënde, në këtë rast ju po humbisni kohën tuaj derisa ata nuk e kanë akoma të qartë pjesën e tyre. Mundësia tjetër: Kompania po përpiqet t'ju mbajë të interesuar deri në minutën e fundit, kur mund të shfrytëzojë dëshpërimin ose të kufizojë opsionet e negociatave.

"Deri në fund të bisedës së tretë, ju duhet të keni një ide të qartë se sa do të paguheni”, thotë ai.

Nëse një kompani vazhdon të ngecë, ju mund të tërhiqeni me takt.

Hyman sugjeron skenarin e mëposhtëm: ""Ne kemi pasur disa biseda të shkëlqyera. Unë jam sinqerisht i interesuar. Dhe kam besim se mund të shtoj vlerë të pamasë si X, Y, Z. Në të njëjtën kohë, ne të dy jemi vërtet të zënë dhe jam i sigurt se nuk duam të investojmë kohë në një bisedë që përfundimisht mund të jetë e pafrytshme vetëm sepse numrat tanë nuk janë në të njëjtën faqe. Pse nuk merrni pak kohë për ta tretur atë dhe për t'u rrethuar pasi të keni vendosur nivelin e [kompensimit]?”

Mbani një ton të përulur, vëren Hyman, por "të luash pak për të arritur" mund të nxisë një kohë më të shpejtë përgjigjeje.

Ata mbitheksojnë përfitimet jomonetare

Atmosfera e zyrës, ushqimet falas dhe politikat bujare të pushimit janë zakonisht oferta të mirëseardhura, por një theks i tepërt në këto përfitime mund të jetë një shenjë se një kompani nuk po ofron një pagë konkurruese, thotë Hyman.

Kjo nuk do të thotë që ato shtesa janë pa vlerë ose flamuj të kuq më vete.

"Ata mund të vlejnë shumë për personin e duhur," thotë ai. “Por nëse vazhdon të dëgjosh gjëra të tjera përveç parave, është të paktën një flamur i verdhë, nëse jo një flamur i kuq”./ AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2024 - KosovaJob LLC