Si të bëheni më të dukshëm nga menaxheret në LinkedIn?

18 Mars '24

Si të bëheni më të dukshëm nga menaxheret në LinkedIn?
	 	 

Ka shumë mënyra për të gjetur një punë. Aplikimi online, sigurisht, është një prej tyre. Ju gjithashtu mund të flisni me njerëz në komunitetin tuaj, si miqtë dhe familjen, për të shfrytëzuar tregun e fshehur të punës ose hapjet që nuk janë të listuara publikisht. Një mënyrë tjetër për të gjetur mundësi pune është rrjetëzimi.

"Unë nuk pres që dikush të hasë në postimin tim të punës" dhe të aplikoj, thotë Lindsay Mustain, ish rekrutuesja e Amazon dhe CEO e kompanisë së trajnimit të karrierës “Talent Paradigm”. Në vend të kësaj, ajo po ndërton vazhdimisht rrjetin e saj profesional në mënyrë që të mund të rekrutojë në mënyrë proaktive nga një grup kandidatësh të mundshëm që tashmë janë verifikuar.

Ja se si të futeni në radarët e rekrutuesve edhe para se të hapet një punë. "Shpërndani, ndërtoni një audiencë" në LinkedIn

Mustain rekomandon ndërtimin e brendit tuaj në LinkedIn. Konkretisht, ajo rekomandon shkrimin e postimeve.

"Shpërndani gjëra, ndërtoni një audiencë dhe unë dua që ju të flisni për gjërat që ju bëjnë ekspert" në fushën tuaj, thotë ajo. Postimet mund të jenë rreth "si e perceptoni një problem ose një zgjidhje që po ndodh në industrinë tuaj". Ato mund të jenë për diçka që nuk e bëni kurrë në punën tuaj ose diçka që bëni gjithmonë dhe pse kjo ju ndihmon të gjeni suksesin.

 Çështja është ta bëni të qartë se po mendoni thellë për industrinë tuaj dhe si duhet të zhvillohet ajo përpara. Edhe nëse nuk po aplikoni në mënyrë aktive për punë, këto janë llojet e postimeve që tërheqin vëmendjen e rekrutuesve. "Unë i shoh ato ndonjëherë në ushqim," thotë Mustain.

Edhe nëse ata njerëz nuk kanë një pozitë të hapur për ju tani, ata do t'ju mbajnë parasysh për të ardhmen. Dhe kur ata menaxherët e punësimit marrin CV-në tuaj, kjo mund t'ju ndihmojë të ecni përpara në procesin e intervistës.

Njerëzit nuk 'po postojnë përmbajtje që askush të mos e lexojë'

Në mënyrë të ngjashme, njihuni me liderë të tjerë të mendimit në industrinë tuaj dhe ndërveproni me përmbajtjen e tyre në LinkedIn.

"Ata nuk po postojnë përmbajtje që askush të mos e lexojë atë," thotë ajo. Ata duan që njerëzit të ndërveprojnë. Dhe disa nga ata njerëz mund të kërkojnë më shumë marrëdhënie profesionale. Sidomos nëse përmbajtja dhe vlerat tuaja përputhen, "angazhohuni me to".

Në mënyrë të veçantë, Mustain rekomandon t'u përgjigjeni postimeve të tyre. “Dhe jo vetëm, si p.sh., nxirrni emoji ose ‘Good job,” thotë ajo. “Thuaj, ‘Uau, kjo është një perspektivë kaq unike, unë kurrë nuk do ta konsideroja me të vërtetë X dhe faleminderit që e ndave me ne atë”.

Ky është gjithashtu lloji i aktivitetit që vihet re - dhe jo vetëm nga punësimi i menaxherëve. Derisa personi, postimi i të cilit po komentoni mund të mos jetë vetë një menaxher punësimi, ai mund të jetë ende i vetëdijshëm për vendet e reja në kompaninë e tyre.

Të kesh lidhje më të thella me të tjerët t’i hap dyert

Pasi të keni komentuar në postimet e dikujt një ose dy herë, mund ta ndiqni atë me një kërkesë për tu lidhur.

Nëse ata e pranojnë kërkesën tuaj, ju mund ta vazhdoni bisedën. Ju mund të vazhdoni të komentoni në postimet e tyre ose të filloni një bisedë me ta. E rëndësishme është të ndërtoni marrëdhënie të vërteta me njerëzit. Merrni këshilla, jepni këshilla, ndani mendimet, etj.

“Të kesh këto marrëdhënie të thella me njerëzit është ajo që t’i hap dyert,” thotë Mustain.

Nëse ndërtoni marrëdhëniet rreth jetës suaj profesionale në mënyrën e duhur, nuk do t'ju duhet gjithmonë të kërkoni punë. Njerëzit tashmë do t'ju kenë në mendje./ AkademiPune

KosovaJob is the largest local network certified by Bureao Veritas with ISO 9001:2015 for Quality Management
Copyright © 2024 - KosovaJob LLC